Ουκρανία: Πολύνεκρες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών στην Οδησσό

Βίαιες συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στην πόλη της Οδησσού στην Ουκρανία μεταξύ υποστηρικτών της κυβέρνησης του Κιέβου και φιλορώσων, με τον…

odessa3

Βίαιες συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στην πόλη της Οδησσού στην Ουκρανία μεταξύ υποστηρικτών της κυβέρνησης του Κιέβου και φιλορώσων, με τον αριθμό νεκρών και τραυματιών συνεχώς να αυξάνεται.

Ο υπουργός εσωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως 38 άτομα σκοτώθηκαν, όταν το κτίριο του εργατικού συνδικάτου πυρπολήθηκε, όπως αναφέρουν ξένα μέσα. Ο υπουργός εσωτερικών μίλησε για δολοφονική εμπρηστική επίθεση και είπε πως οι 30 πέθαναν από ασφυξία από τον καπνό, ενώ οι άλλοι 8 πήδηξαν από τα παράθυρα προσπαθώντας να διαφύγουν.

Νωρίτερα, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν, όταν φιλορώσοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε υποστηρικτές της ουκρανικής εδαφικής ακεραιότητας που διαδήλωναν στην Οδησσό.

 

 

Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ δήλωσε ότι για την Ουάσιγκτον δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στις ταραχές στην Ουκρανία υπάρχει δάκτυλος της Ρωσίας.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η χρήση στρατιωτικής βίας στα νότια και ανατολικά της Ουκρανίας από τις αρχές του Κιέβου αποτελεί δείγμα αδυναμίας τους.

Η Ρωσία συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητηθεί το ζήτημα της ουκρανικής στρατιωτικής δράσης στο Σλαβιάνσκ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόνισε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουκρανία με μεγάλη ανησυχία.

Ο Ουκρανός μεταβατικός πρόεδρος Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ δήλωσε νωρίτερα ότι Ουκρανοί στρατιώτες οι οποίοι προστατεύουν τα σύνορα με τη Ρωσία απέτρεψαν Ρώσους ενόπλους σαμποτέρ από το να εισέλθουν στη χώρα τη νύχτα της Πέμπτης.

Ο κ. Τουρτσίνοφ τόνισε ότι η επιχείρηση ανακατάληψης του Σλαβιάνσκ από τους φιλορώσους αποσχιστές δεν έχει προχωρήσει όσο γρήγορα ανέμενε, καθώς οι φιλορώσοι ένοπλοι «κρύβονται πίσω από αμάχους» και «πυροβολούν μέσα από πολυκατοικίες».

«Απαιτούμε οι τρομοκράτες και σαμποτέρ, όλοι όσοι έχουν σηκώσει τα όπλα ενάντια στην πατρίδα μας, να καταθέσουν τα όπλα, να παραδοθούν, να απελευθερώσουν τους ομήρους τους, καθώς και τα κυβερνητικά κτήρια», ανέφερε ο Ουκρανός μεταβατικός πρόεδρος.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη