Newsroom

Newsroom

Ουκρανία: Κλειστοί οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι

O ρωσικός στρατός κλιμακώνει τις επιθέσεις του κατά μήκος όλης της γραμμής του μετώπου στην περιοχή του Ντονέτσκ - Δεν θα ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι σήμερα «λόγω κινδύνων» - Ο δήμαρχος της Μαριούπολης κάνει έκκληση για «πλήρη εκκένωση» της πόλης - Αν παραδοθούν οι εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο Αζοφστάλ της Μαριούπολης, θα τους αφήσουμε να φύγουν, δηλώνει το ρωσικό υπ. Άμυνας

1000 9 0

Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να τηρήσει “οποιαδήποτε στιγμή” μια εκεχειρία “σε ολόκληρο ή σε τμήμα” του εργοστασίου χάλυβα Αζοφστάλ–του τελευταίου προπύργιου των ουκρανικών δυνάμεων στη Μαριούπολη– για να επιτρέψει στους ενόπλους να φύγουν. Σημείο εκκίνησης «θα είναι να υψώσουν λευκές σημαίες οι ουκρανικοί ένοπλοι σχηματισμοί σε όλο ή σε τμήμα του Αζοφστάλ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην Ανατολική Ουκρανία το επίκεντρο των μαχών

Οι συγκρούσεις εντείνονται σε πολλές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, σήμερα, Μεγ. Παρασκευή, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Ρωσικές μονάδες κλιμακώνουν τις συγκρούσεις κατά μήκος όλης της γραμμής του μετώπου στην περιοχή του Ντονέτσκ, ανέφερε σε σημερινή του ανακοίνωση το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας.

Η Ρωσία πραγματοποιεί επιχειρήσεις επίθεσης κοντά στην περιοχή Ζαρίσνε. Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να προελάσουν γύρω από την πόλη Ρουμπίζνε στην περιοχή Λουχάνσκ. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται και γύρω από την πόλη Ποπάσνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του επιτελείου, μέρος της πόλης αυτής ήδη ελέγχεται από τα ρωσικά στρατεύματα.

Διεξάγονται επίσης σφοδρές συγκρούσεις γύρω από την Μαργίνκα, όπως και τις προηγούμενες ημέρες. Ρωσικές μονάδες προσπάθησαν να προελάσουν εκεί με την υποστήριξη πυροβολικού. Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) δεν μπορούσε να διασταυρώσει με ανεξάρτητο τρόπο τις πληροφορίες για το μέτωπο του πολέμου.

Η Μόσχα θέλει πλήρη κατάληψη του Ντονμπάς, δηλώνει Ρώσος στρατηγός

Ο υποδιοικητής της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας δήλωσε ότι η χώρα του σχεδιάζει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς και της νότιας Ουκρανίας στη «δεύτερη φάση» της εισβολής, όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ – Η Ρωσία, προσθέτει, θέλει έναν χερσαίο διάδρομο μεταξύ της Κριμαίας και του Ντονμπάς.

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ: Αυξανόμενες αποδείξεις για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία

Η υπηρεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ έκρουσε σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξανόμενα αποδεικτικά στοιχεία για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία κάνοντας έκκληση τόσο στη Μόσχα όσο και στο Κίεβο να αξιώσουν από τους στρατιώτες τους να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο.

 

Δεν θα ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι σήμερα «λόγω κινδύνων» – Ο δήμαρχος της Μαριούπολης κάνει έκκληση για «πλήρη εκκένωση» της πόλης

Η Ουκρανία δεν προσπαθεί σήμερα να δημιουργήσει ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την απομάκρυνση αμάχων που έχουν εγκλωβιστεί στις συγκρούσεις λόγω των κινδύνων που υπάρχουν, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

«Λόγω του κινδύνου στις διαδρομές σήμερα, 22 Απριλίου, δεν θα λειτουργήσουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι», έγραψε η Βερεστσούκ σε ανάρτησή της στο Facebook. «Σε όλους αυτούς που περιμένουν να απομακρυνθούν: κάντε υπομονή, παρακαλώ κάντε κουράγιο!».

 

 

mariupol guard

 

Στο γράφημα του Γκάρντιαν, αποτυπώνεται η εξέλιξη της εισβολής του ρωσικού στρατού στη Μαριούπολη και απεικονίζεται το εργοστάσιο του Αζοφστάλ όπου παραμένουν 2.000 Ουκρανοί, πολλοί εξ αυτών ένοπλοι, και αρνούνται να παραδοθούν παρά τα ρωσικά τελεσίγραφα)

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της Μαριούπολης απηύθυνε νέα έκκληση για «πλήρη εκκένωση» της πόλης στη νότια Ουκρανία, που σύμφωνα με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ελέγχεται τώρα από ρωσικές δυνάμεις.

«Χρειαζόμαστε μόνο ένα πράγμα –την πλήρη απομάκρυνση του πληθυσμού. Περίπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν στη Μαριούπολη», δήλωσε ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο στην κρατική τηλεόραση.

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ: Αυξανόμενες αποδείξεις για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι χτύπησε 58  «στρατιωτικούς στόχους» στην Ουκρανία τη νύχτα

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι επλήγησαν 58 στρατιωτικοί στόχοι στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας Πέμπτης προς Παρασκευή, ανάμεσά τους θέσεις όπου ήταν συγκεντρωμένοι στρατιωτικοί, αποθηκεύονταν καύσιμα ή στρατιωτικός εξοπλισμός.

Το υπουργείο ανέφερε πως έπληξε επίσης τρεις στόχους με πυραύλους υψηλής ακρίβειας, ανάμεσά τους σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 και χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί ουκρανοί στρατιωτικοί με τον εξοπλισμό τους.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τονίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές με ανεξάρτητο τρόπο.

“Σε τέλμα” οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, που στοχεύουν στο να διευθετηθεί η σύρραξη, «βρίσκονται σε τέλμα», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς οι συνομιλίες δεν έχουν οδηγήσει σε καμία ξεκάθαρη πρόοδο.

«Βρίσκονται σε τέλμα, καθώς μια πρόταση που καταθέσαμε στους Ουκρανούς διαπραγματευτές πριν από πέντε ημέρα και η οποία είχε διατυπωθεί λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλιά τους παραμένει αναπάντητη», είπε ο Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στη Μόσχα με τον ομόλογό του από το Καζακστάν Μουκτάρ Τλεουμπερντί.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε, επιπλέον, ότι διατηρεί αμφιβολίες σχετικά με τη βούληση της ουκρανικής ηγεσίας να συνεχίσει αυτές τις διαπραγματεύσεις.

«Είναι πολύ περίεργο για εμένα να ακούω καθημερινά δηλώσεις (…), μεταξύ άλλων από τον πρόεδρο της Ουκρανίας και τους συμβούλους του, που δίνουν την εντύπωση ότι δεν έχουν καθόλου ανάγκη αυτές τις διαπραγματεύσεις», σημείωσε ο Λαβρόφ, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ρώσοι και Ουκρανοί διαπραγματευτές είχαν συνομιλίες σήμερα, όπως είπε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Μόσχας.

Η Ολλανδία θέλει να παραδώσει γερμανικά αυτοκινούμενα πυροβόλα στην Ουκρανία

Η Ολλανδία θέλει να παραδώσει στην Ουκρανία γερμανικά αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000, δήλωσε η υπουργός ‘Αμυνας της χώρας Κάισα Όλονγκρεν, η οποία διευκρίνισε ότι το Βερολίνο συμφωνεί πως και οι δύο πλευρές βρίσκονται στην τελική φάση των συνομιλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Τύπου (dpa), η Γερμανία θέλει να υποστηρίξει την παράδοση των PzH 2000 με εκπαίδευση και πυρομαχικά. Τα εν λόγω πυροβόλα κατασκευάζονται από τις εταιρίες Krauss-Maffei Wegmann και Rheinmetall και μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση έως και 40 χιλιομέτρων. Η Ουκρανία σήμερα διαθέτει 54 αυτοκινούμενα πυροβόλα.

Η υπουργός της Ολλανδίας δεν διευκρίνισε πόσα πυροβόλα θα παραδοθούν. «Πρόκειται για περιορισμένο αριθμό», μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ANP.

 

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

5732019

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον…

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

βιασμος 2

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

«Η δικαιοσύνη έδωσε μια ομόφωνη και πολύχρονη καταδίκη σε έναν επικίνδυνο άνθρωπο, πράγμα που μας…

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Άνθρωπο της ΝΔ έδειξε ο Θεοδωρόπουλος – Εκτεθειμένο το Μαξίμου

misel

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Άνθρωπο της ΝΔ έδειξε ο Θεοδωρόπουλος – Εκτεθειμένο το Μαξίμου

Σημειώνεται, ότι το στέλεχος που υπέδειξε ο Θεοδωρόπουλος, διαφοροποιείται από τις αρχικές διαρροές του Μεγάρου…