Newsroom

Newsroom

Ουχάν: Σοκαριστικές εικόνες συνωστισμού στην πόλη που «γέννησε» τον κορονοϊό

Οι φωτογραφίες έγιναν -κυριολεκτικα- viral.

AP 20204364063480

Πριν λίγους μήνες η πόλη Ουχάν της Κίνας να έγινε παγκοσμίως γνωστή καθώς από εκεί φαίνεται πως ξεκίνησε η εξάπλωση του κορονοϊού. Ήταν μια από τις πρώτες περιοχές όπου επιβλήθηκε γενικό lock down, τότε που ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαινόταν αδιανόητο για τον υπόλοιπο πλανήτη.

Οι δρόμοι της Ουχάν ερήμωσαν για πολλούς μήνες και οι δυστοπικές ιστορίες απομόνωσης έκαναν τον γύρο του κόσμου πριν μετατραπούν σε πραγματικότητα για το σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού, όμως τα πράγματα σήμερα είναι διαφορετικά.

Την ώρα που παγκοσμίως φαίνεται να ξεσπά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, οι κάτοικοι της Ουχάν φαίνεται πως αρνούνται να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Σε φωτογραφίες που κάνουν από χθες τον γύρο του κόσμου φαίνονται εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες νέοι να είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο σε πισίνα όπου πραγματοποιούνταν συναυλία.

Στις εικόνες, είναι προφανές ότι κανείς δε φοράει μάσκα προστασίας.

Το περιστατικό συνέβη στο θαλάσσιο πάρκο Maya Beach και προκαλεί προβληματισμό σε όσους αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ενός νέου lockdown εντός των επόμενων ημερών.

Στην Ουχάν το lockdown ήρθη τον περασμένο Απρίλιο και από τον Μάιο δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό εσωτερικής διασποράς στις επαρχίες Ουχάν και Χουμπέι.

 

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές: Θρίλερ για την 3η θέση και… δύο εκπλήξεις

δημοσκοπήσεις 1

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές: Θρίλερ για την 3η θέση και… δύο εκπλήξεις

Τα βασικά συμπεράσματα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις λίγο πριν τις Ευρωεκλογές