Newsroom

Newsroom

Όταν τα Σκόπια "έσωσαν" την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ήταν 13 Απριλίου του 1992. Ένας ανερχόμενος πολιτικος, αποχωρει απο την συνάντηση πολιτικων αρχηγων, κατοπιν υποδειξεως του Προέδρου της Δημοκρατίας…

Ήταν 13 Απριλίου του 1992. Ένας ανερχόμενος πολιτικος, αποχωρει απο την συνάντηση πολιτικων αρχηγων, κατοπιν υποδειξεως του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στην συνέχεια με αποφαση του προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αποπέμπεται και απο την ΝΔ.

Πολλοί υποστήριξαν τότε, ότι «θυσιάστηκε» στον βωμό της υπέρμετρης φιλοδοξίας του. Μάλλον θυσιάστηκε στον βωμό της συνέχισης της «δυναστείας» Καραμανλή με ολίγον Ντόρα αν παρουσιαστεί η ευκαιρία!!

Δυστυχώς όμως για τους εμπνευστές του πλάνου αυτού, στην ροή των γεγονότων της ζωής, υπάρχει πάντα και ο απρόβλεπτος παράγοντας!!! Ο Κώστας Καραμανλής που βλέποντας την Ντόρα να έρχεται, «προσκαλεί» πάλι στην αίθουσα των πολιτικών αρχηγών, αυτόν που ο θείος του είχε βγάλει έξω!!

Η Ντόρα «αποκλεισμένη» στο Υπουργείο Εξωτερικών» βλέπει τον θερμό εναγκαλισμό στην Καλαμάτα με το τεράστιο πανό να λέει «Κώστα και Αντώνη η Ελλάδα σας ενώνει» και μιλά για μεγαλοψυχία της δημοκρατικής παράταξης προς τον κο Αντώνη Σαμαρά , με την ελπίδα πως δεν θα επαναλάβει τα ίδια λάθη!! Και η συμβουλή της έπιασε τόπο!! Ο Αντώνης δεν επανέλαβε το ίδιο λάθος!! Με την ομιλία του στο Ίδρυμα Καραμανλή με θέμα «Προκλήσεις διακυβέρνησης για την Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά» και με την τοποθέτηση πως «το γεγονός ότι ξεθώριασαν ή χρεοκόπησαν οι παλαιές ιδεολογίες, δεν σημαίνει ότι ξεπεράστηκε η ανάγκη για ιδεολογίες», άνοιξε τον δρόμο του ως αντίπαλο δέος της κας Μπακογιάννη όταν θα ερχόταν η στιγμή της διαδοχής, ως το πιο «αντιμητσοτακικό» στέλεχος που θα είχε την δυναμική να πολώσει το «καραμανλικό» στρατόπεδο.

Όχι, ο κος Σάμαρας δεν έκανε το ίδιο λάθος και εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ!! Αλλά έκανε το λάθος να υποτιμήσει τα γονίδια της κας Μπακογιάννη!! Η οποία παρασύροντάς τον στην στενωπό της συναίνεσης εξασφαλίζει τα «λίγα ψίχουλα αγάπης» που της έλειπαν για να μπει στην Βουλή.

Και κάνοντας το δικό της «αγροτικό» στην δική της «πολιτική άνοιξη», να επανέλθει στην «μεγαλόψυχη» δημοκρατική παράταξη, που αντί να σώσει την χώρα, έσωσε μέσω «Σκοπίων» την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πολιτικό μέλλον της Ντόρας.

Γιάννης Στρατηγάκης

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet