Newsroom

Newsroom

Όταν ο Αμβρόσιος συνάντησε τον Χρύσανθο, τον Φαήλο και τα άλλα τα παιδιά

Της Λουκίας Χουλιάρα Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος έχει και στο παρελθόν απασχολήσει τα Μ.Μ.Ε. Στο παλμαρέ του έχει να επιδείξει…

Της Λουκίας Χουλιάρα

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος έχει και στο παρελθόν απασχολήσει τα Μ.Μ.Ε. Στο παλμαρέ του έχει να επιδείξει την αντίθεση στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο (έδωσε εντολή στους ιερείς της περιοχής του να χτυπούν πένθιμα της καμπάνες επί 15 λεπτά για τρεις ημέρες), την μνημειώδη δήλωση ότι ο Ντερτιλής ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη και την εξίσου «τολμηρή» απορία του σχετικά με το για ποιο λόγο οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ!

Ειδικά σε αυτήν την τελευταία τοποθέτησή του, διακρίνουμε εντυπωσιακή ομοιότητα με τα λεγόμενα Λαζαρίδη, Φαήλου και άλλων στελεχών της Ν.Δ., περί της παράφρονος θεωρίας των δυο άκρων! Το τελευταίο του «επίτευγμα» είναι μια καθόλα βδελυρή επιστολή, συνταχθείσα με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο Μητροπολίτης, υπερβαίνοντας- για μια ακόμη φορά το ρόλο του- αναφέρει: «Εάν λοιπόν οπαδοί της Χρυσής Αυγής εξετέλεσαν εν ψυχρώ τον άνθρωπο, γεγονός για το οποίο δικαίως δημιουργήθηκε τόσο παραλήρημα από τα ΜΜΕ, είναι κατακριτέοι!» και «στους κόλπους της Χρυσής Αυγής υπάρχουν πολλά σοβαρά πρόσωπα!».

Ας παρατηρήσουμε αρχικώς ότι ο Μητροπολίτης δε φαίνεται να έχει αποδεχτεί την κυνική ομολογία του Ρουπακιά ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα! Εν πάση περιπτώσει διατηρεί τις επιφυλάξεις του! Στη συνέχεια, ας επικεντρωθούμε στη βαθειά του πεποίθηση ότι στο φασιστικό μόρφωμα της Χ.Α.ς ανήκουν πολλά, σοβαρά άτομα! Αυτού του είδους η βεβαιότητα- αν μη τι άλλο- θα πρέπει να προκύπτει από προσωπική εμπειρία, γνώση και ενασχόληση με το «αντικείμενο»! Δε θα εξέπληττε κανέναν το ενδεχόμενο, ο μητροπολίτης να είναι, ο πνευματικός πατέρας του δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου!

Όλα τα άνωθεν οδηγούν- με μαθηματική ακρίβεια- σε δυο συμπεράσματα.

Πρώτον: Ο θρησκευτικός αυτός ταγός, υπερβαίνει κατά πολύ τα εσκαμμένα και χρησιμοποιεί το αξίωμά του, προκειμένου να μεταφέρει φασιστικά μηνύματα στο ποίμνιό του! Το ελληνικό κράτος εντούτοις, δαπανά σημαντικά ποσά στη μισθοδοσία των Μητροπολιτών με απώτερο σκοπό την πνευματική καθοδήγηση των πιστών και ουχί την προπαγανδιστική διασπορά πολιτικών ιδεών!

Δεύτερον: Ο επαγγελματικός προσανατολισμός- στην περίπτωση του Αμβροσίου- απεδείχθη ιδιαιτέρως ατυχής και αναποτελεσματικός! Ο Μητροπολίτης θα έπρεπε να έχει ακολουθήσει πολιτική και όχι εκκλησιαστική σταδιοδρομία!

Πηγή: periodista.gr

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…