Όταν ο Άδωνης συνέκρινε τον εαυτό του με τον Φλέμινγκ και το «καλάθι» με την… πενικιλίνη (video)

Σε νέα επίπεδα εκτοξεύτηκε το καλάθι το νοικοκυριού

Screenshot 2022 12 22 172155

Σε νέο ρεσιτάλ προχώρησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης μιλώντας στο Mega. Ο κ. Γεωργιάδης, αφού απέρριψε κάθε ενδεχόμενο να υπάρχει αισχροκέρδεια στη χώρα, λέγοντας ότι «ασφαλώς και δεν υπάρχει αισχροκέρδεια! Όχι, δεν υπάρχει!», επανέλαβε το αφήγημα της κυβέρνησης για την ακρίβεια λέγοντας ότι είναι φαινόμενο που δεν συνδέεται με την αισχροκέρδεια, αλλά με τον πληθωρισμό και τους… αντικειμενικούς του παράγοντες.

«Το ότι ανέβηκαν οι τιμές δεν είναι από την αισχροκέρδεια, είναι από τον πληθωρισμό. Η άνοδος του πληθωρισμού δεν είναι αποτέλεσμα αισχροκέρδειας. Οφείλεται σε αντικειμενικούς λόγους», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όλα αυτά δεν είναι η πρώτη φορά που τα ακούμε από τον υπουργό Ανάπτυξης. Ο κ. Γεωργιάδης σήμερα, πήγε και ένα βήμα παρακάτω, συγκρίνοντας τον εαυτό του με τον… Αλεξάντερ Φλέμινγκ και το καλάθι του νοικοκυριού με την πενικιλίνη!

Η «τραβηγμένη από τα μαλλιά» σύγκριση έγινε όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον υπουργό αν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα στο θέμα της ακρίβειας σήμερα αν το καλάθι του νοικοκυριού είχε εφαρμοστεί από το καλοκαίρι, ή από τον Σεπτέμβριο.

«Αν είχαμε σκεφτεί νωρίτερα τον μηχανισμό (σ.σ.: του καλαθιού του νοικοκυριού), θα ήταν όλα πολύ καλύτερα. Και ο Φλέμινγκ αν είχε βρει την πενικιλίνη δύο αιώνες πριν θα είχαν σωθεί χιλιάδες ζωές. Αντί να πούμε μπράβο στον Φλέμινγκ που βρήκε την πενικιλίνη, του λέμε γιατί δεν το βρήκες δυο μήνες πριν! Τώρα είναι σοβαρή συζήτηση αυτή;», είπε συγκεκριμένα, με το απόσπασμα να γίνεται -φυσικά- viral.

Το επίμαχο απόσπασμα μετά το 2′ λεπτό του βίντεο:

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη