ΓΜ

Γιάννης Μαντζουράνης

Όταν το γυναικείο σώμα παύει να είναι άρθρο του συντάγματος

«Γυναίκες και άνδρες καλούνται να αντιδράσουν στην απόφαση» τονίζει ο Γιάννης Μαντζουράνης σε δήλωση του στο Facebook με αφορμή την σκοταδιστική και επικίνδυνη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.  

Ο δικηγόρος, Γιάννης Μαντζουράνης με ανάρτησή του, σχολιάζει αιχμηρά την απόφαση την οποία και καταδικάζει καθώς: «Αμφισβητεί και καταργεί ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Το δικαίωμα και την ελευθερία κάθε γυναίκας πάνω στο σώμα της» εξηγεί ο ίδιος.

Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Μαντζουράνη:

Η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις αμφισβητεί και καταργεί ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Το δικαίωμα και την ελευθερία κάθε γυναίκας πάνω στο σώμα της.
Και στέλνει ένα απάνθρωπο και βάρβαρο μήνυμα επιστροφής στο μεσαίωνα σε όλο τον κόσμο.
Το δικαίωμα στην άμβλωση, που κατοχυρώθηκε στην Ελλάδα το 1986, από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο
Ο σκοταδισμός δεν πρέπει να περάσει.
Γυναίκες και άνδρες καλούνται να αντιδράσουν στην αντίδραση, με κάθε τρόπο να σταματήσουν τον κατήφορο στην οπισθοδρόμηση και να αποκαταστήσουν το σεβασμό της ελευθερίας κάθε γυναίκας να διαθέτει το σώμα της.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

«Ασημένιος» ο Χρήστου στα 100 μέτρα ύπτιο: «Κρίθηκε στα κλάσματα – Μπορούσα να τον κερδίσω»

«Ασημένιος» ο Χρήστου στα 100 μέτρα ύπτιο: «Κρίθηκε στα κλάσματα – Μπορούσα να τον κερδίσω»

Ο Απόστολος Χρήστου ένα 24ωρο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 50 μέτρα ύπτιο,…