Newsroom

Newsroom

Όσο ταΐζεις το θηρίο τόσο περισσότερο θα πεινά

Φορτσάτη για νέα μέτρα καταφτάνει αύριο Δευτέρα στην Αθήνα η τρόικα, η οποία κατά τις συναντήσεις της με τους υπουργούς…

Φορτσάτη για νέα μέτρα καταφτάνει αύριο Δευτέρα στην Αθήνα η τρόικα, η οποία κατά τις συναντήσεις της με τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιάννη Στουρνάρα και Κυριάκο Μητσοτάκη αντιστοίχως θα βάλει στο τραπέζι το φόρο ακινήτων και την «κινητικότητα» 12.500 δημοσίων υπαλλήλων. Κι αυτό προκειμένου να πετύχει ο νέος εκβιασμός για την έγκριση κι εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ. Ήδη οι δανειστές έχουν στείλει το προσχέδιο του τέταρτου μνημονίου, το οποίο περιλαμβάνει νέα μέτρα στην περίπτωση που δεν εισπραχθούν τα αναμενόμενα από τις δύο ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και πληρωμή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (χαράτσι της ΔΕΗ) του 2013 σε τέσσερις δόσεις αντί πέντε που προβλεπόταν αρχικά.

Στις απαιτήσεις των τροϊκανών περιλαμβάνονται επίσης:

– ο περιορισμός των δαπανών του ΕΟΠΥΥ μέσω περισσότερων ελέγχων, νέας μείωσης τιμών, ευρύτερης χρήσης του θεσμού «claw back» στα διαγνωστικά κέντρα και τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

– Πλήρης εφαρμογή της εισφοράς στις επιχειρήσεις υπέρ του ΟΑΕΕ το 2014.

– Ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για να καλυφθούν αστοχίες στα έσοδα από τις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορίες κι ασφαλιστικά ταμεία.

– Υιοθέτηση νέων οργανογραμμάτων, τα οποία θα αφορούν σε 450.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο.

– Τοποθέτηση 12.500 υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως το τέλος Ιουνίου.

– Μεταφορά στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων της Μονάδας Εσωτερικών Υποθέσεων και Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σύμφωνα με τη «Real News», εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έρχεται στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου κομίζοντας το Μνημόνιο Νο4, με «τυράκι» νέο δάνειο 14 δισ. ευρώ έως το 2016 κι επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους. Ωστόσο, το τίμημα θα περιλαμβάνει και την εισαγωγή στην Ελλάδα του θεσμού των «mini jobs», όπως αποκαλείται η εργασία με αμοιβή έως 350 ευρώ. Στόχος είναι η υιοθέτηση ενός μοντέλου ελαστικής εργασίας, χαμηλής αμοιβής, μηδενικής απόδοσης φόρου κι ανάλογης πληρωμής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Πιτσιρικάς

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Ο μικρός ταξίδευε για τη Σύρο από τον Πειραιά αλλά από ότι φαίνεται δεν ήταν…

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

ΕΡΤ

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ υποδέχθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» την μητέρα του αδικοχαμένου στην άσφαλτο, Αδαμάντιου…