Newsroom

Newsroom

Οσμή σκανδάλου στο Μουντιάλ με εμπλοκή Πλατινί;

Μετά τις αποκαλύψεις των “Sunday Times”, για ύπαρξη δωροδοκίας στην ανάληψη του Μουντιάλ του 2022 από το Κατάρ, έρχεται και η…

platini

Μετά τις αποκαλύψεις των “Sunday Times”, για ύπαρξη δωροδοκίας στην ανάληψη του Μουντιάλ του 2022 από το Κατάρ, έρχεται και η “Telegraph”για να εμπλέξει στο συγκεκριμένο σκάνδαλο και το όνομα του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως έχει αδιάσειστα στοιχεία για συνάντηση του προέδρου της UEFA με τον επικεφαλής της υποψηφιότητας του Κατάρ, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, ο οποίος φέρεται να δωροδόκησε με 5 εκατ. ευρώ μέλη της FIFA για να κερδίσει την ψήφο τους στις διαδικασίες για την ανάθεση του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2022. 

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η συνάντηση έγινε λίγο πριν την ψηφοφορία, το 2010 και ο Μπιν Χαμάμ προσέγγισε ο ίδιος τον Μισέλ Πλατινί για να κερδίσει τη συμπαράστασή του. Η ψηφοφορία είναι μυστική, αλλά ο πρόεδρος της UEFA είχε δηλώσει πως είχε ψηφίσει το Κατάρ. 

Ο Πλατινί είχε παραδεχτεί πως είχε δειπνήσει με τον Νικολά Σαρκοζί και αξιωματούχους από το Κατάρ, χωρίς ωστόσο να του έχει ζητηθεί να υποστηρίξει την υποψηφιότητα. Η πρόσληψη του γιου του προέδρου της UEFA, Λοράν, σε ηγετικό πόστο σε αθλητική εταιρεία στο Κατάρ, έδωσε ακόμη περισσότερη τροφή στα σενάρια. 

Τα δημοσιεύματα αυτά έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, αφού η Αυστραλία και οι ΗΠΑ (οι ηττημένες της ψηφοφορίας) φέρονται έτοιμες να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα μετά τις αποκαλύψεις για τη διαφθορά, ενώ φημολογείται πως και η Αγγλία ίσως διεκδικήσει τη διοργάνωση του 2018, που ανατέθηκε στη Ρωσία, καθώς η ψηφοφορία για τα δύο Μουντιάλ είχε γίνει ταυτόχρονα.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…