Θρίαμβος του Φρανσουά Φιγιόν

Νίκη του Φρανσουά Φιγιόν και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλό του ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών της κεντροδεξιάς στη Γαλλία.

583b320f1dc524d4548b46d7

Στον δεύτερο γύρω των εκλογών για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της γαλλικής κεντροδεξιάς, ο Φρανσουά Φιγιόν επικράτησε εύκολα του αντιπάλου του Αλέν Ζιπέ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 69,5%, με τον Ζιπέ να περιορίζεται στο 30,5%.

Ο Φιγιόν κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά καθώς μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες, ο Ζιπέ ήταν εκείνος που θεωρούνταν φαβορί για το χρίσμα. Στον πρώτο γύρο, ο Φιγιόν, ο οποίος έχει διατελέσει πρωθυπουργός επί προεδρίας Σαρκοζί, είχε συγκεντρώσει ποσοστό 44%, ενώ ο επίσης πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ είχε συγκεντρώσει 28%.

Ο Φιγιόν έχει στο πρόγραμμά του μεταξύ άλλων, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση του 35ωρου, απολύσεις στο δημόσιο, νόμο κατά του μπουρκίνι, απαγόρευση στους ομοφυλόφιλους να υιοθετούν παιδιά κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι οι Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία είναι προγραμματισμένες για το 2017, με το ερωτηματικό στην κεντροδεξιά να είναι αν ο Φιγιόν θα μπορέσει να σταματήσει την άνοδο της Λε Πεν.

Η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο ήταν αυξημένη σε σχέση με τον πρώτο, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν κατά 4,5% μεγαλύτερη απ’ότι την περασμένη Κυριακή. Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη το 78% των εκλογικών τμημάτων, οι πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν ανέρχονταν στα 2.9 εκατομμύρια.  

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…