Newsroom

Newsroom

Οργή στη Θεσσαλονίκη για τον βιασμό της 24χρονης

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση της καταγγελίας βιασμού που έκανε μια 24χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη. Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά και έξω από επιχείρηση όπου εργάζεται φερόμενος δράστης του ομαδικού βιασμού που κατήγγειλε η 24χρονη.

sygentrosi

Μεγάλη οργή έχει ξεσπάσει στην Θεσσαλονίκη από τις αποκαλύψεις για τον βιασμό της 24χρονης. Οι Θεσσαλονικείς πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις υποστήριξης της 24χρονης αλλά και αντίθεσης προς επιχείρηση στην οποία φέρεται να εργαζόταν ο ένας εκ των φερόμενων κατηγορούμενων.

Με συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τις γυναίκες» και «ξεφτίλες βιαστές στις φυλακές» συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα μέσω social media, οι  πολίτες της Θεσσαλονίκης αρχικά συγκεντρώθηκαν στην Λεωφόρο Νίκης το απόγευμα της Δευτέρας (17.01), ενάντια στους βιαστές και επιχείρησε να μπλοκάρει και την είσοδο πελατών στο εν λόγω κατάστημα.

Μια δεύτερη συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους. Και σε αυτή η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, με τους συγκεντρωμένους να ζητούν τη δικαίωση της 24χρονης και την καταδίκη των φερόμενων ως δραστών.

Για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκριση και έχει ήδη ασκηθεί δίωξη, σε ένα άτομο μέχρι στιγμής, για «προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος», ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Την ίδια στιγμή ερευνάται από τις αρχές το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος μαστροπείας που εκμεταλλεύεται νεαρές γυναίκες και στο οποίο καταγγέλθηκε ότι ίσως εμπλέκονται γνωστοί επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη