Οργή στα χωριά της βόρειας Εύβοιας για τον (ΜΗ) εμβολιασμό

Στέλνουν τους άνω των 70 ετών από τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού να πάνε να εμβολιαστούν στην Αργαλαστή Βόλου.   

5212482 2

Για το πόσο άμεσα, καθολικά και αποτελεσματικά, λειτουργεί το επιτελικά αυτοματοποιημένο εμβολιαστικό σύστημα Μητσοτάκη με τον κωδικό «Ελευθερία», ενδεικτική είναι η καταγγελία του πολίτη Χ. Κ. από τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού της βόρειας Εύβοιας.

Όπως ενημερώθηκε/ειδοποιήθηκε ο 83χρονος πατέρας του καταγγέλλοντος πήρε σειρά να εμβολιαστεί στις 23 Φεβρουαρίου, πού λέτε; Στην Αργαλαστή Μαγνησίας! Πού βρίσκεται η εν λόγω ημιορεινή κωμόπολη; Περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βόλου στο νότιο Πήλιο. Ένα τσιγάρο δρόμος δηλαδή.
Πώς θα μετακινηθεί εκεί ο 83χρονος; Κατ’ αρχήν – ακόμη κι αν διαθέτει ΙΧ αυτοκίνητο – εφόσον προφανώς σε αυτή την ηλικία δεν μπορεί να οδηγήσει και μάλιστα σε μια τόσο μεγάλη και δύσκολη διαδρομή, πρέπει να τον μεταφέρει κάποιο στενό συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο.

Ας είναι. Υποθέτουμε ότι βρίσκεται ΙΧ μεταφορικό μέσο και πρόθυμος οδηγός… Ταξιδεύεις για περίπου μισή ώρα με ΙΧ από Ιστιαία στον Αγιόκαμπο Β. Εύβοιας. Παίρνεις το φέρυ (αν έχει δρομολόγιο) για να βγεις απέναντι στη Γλύφα Φθιώτιδας, όπερ άλλη μισή ώρα τουλάχιστον. Από ‘κει για Βόλο, περίπου άλλη 1 ώρα, και σχεδόν άλλη 1 ώρα ως την Αργαλαστή. Ε, κάποια στιγμή, πού θα πάει, θα φτάσεις, έστω και κατόπιν εορτής (ραντεβού δηλ.) για τον εμβολιασμό.

Εκτός κι αν έχεις ταξιδέψει από την προηγούμενη μέρα, οπότε στα έξοδα μετακίνησης προστίθεται και η διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο (για 2 άτομα παρακαλώ), μαζί με κάποιο ποσό για μια στοιχειώδη διατροφή! Εκτός πάλι κι αν τη βγάλουν νηστικοί/άλλωστε τα μαγαζιά της εστίασης είναι κλειστά λόγω «λοκντάουν» εδώ και 4 μήνες! Πώς είπατε, υπάρχουν και τα έξοδα σε καύσιμα, ναύλα πορθμείου, διόδια (αν πας από Πελασγία, για να κερδίσεις χρόνο), κ.λπ., συν το χαμένο μεροκάματο του συνοδού-οδηγού; Ελάτε τώρα, περίπου μια σύνταξη του 83χρονου θα κοστίσει ο εμβολιασμός, πώς κάνετε έτσι; Α, για να μην ξεχνιόμαστε, μιλάμε για την πρώτη δόση του εμβολίου, γιατί όταν είναι να γίνει η δεύτερη ο Γολγοθάς και τα έξοδα θα επαναληφθούν.

Να σημειωθεί ότι, ανάλογη καταγγελία με αυτή του Χ. Κ. για τον 83χρονο πατέρα του, που τον στέλνουν να εμβολιαστεί στην Αργαλαστή, κάνουν κι άλλοι πολίτες αυτών των ηλικιών (πάνω από 80 ετών) από χωριά του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν να πάνε να εμβολιαστούν στην Αργαλαστή Βόλου ή στην Κύμη (κεντρική Εύβοια), που απέχει επίσης 3,5 – 4 ώρες από τα βορειοευβοιώτικα χωριά και μάλιστα σε μια άσχημη διαδρομή με πολλές στροφές (αφήστε τα χιόνια των ημερών). 

Το αστείο (ή μήπως τραγικό;) της υπόθεσης είναι ότι η Ιστιαία ήταν μέσα στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που είχε εξαγγείλει στις 7 Δεκεμβρίου 2020 το σύστημα Μητσοτάκη διά στόματος του σμολ Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια. Και μη βιαστούν κάποιοι να πουν ότι από 15 Φλεβάρη προβλέπεται τελικά να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας – οπότε θα πάνε εκεί και οι άνω των 80 ετών κάτοικοι της περιοχής – γιατί στο ΚΥ Ιστιαίας θα εμβολιάζονται μόνο οι άνθρωποι κάτω των 64 ετών με το εμβόλιο της astra zeneca, ενώ οι πάνω από 65 ετών (υποτίθεται ότι) θα πρέπει να κάνουν το (πιο αποτελεσματικό για τους ηλικιωμένους) εμβόλιο της Ρfizer. 

Εκτός κι αν αρκεί στο επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη, το ότι εμβολιάστηκαν με το εν λόγω εμβόλιο της Ρfizer, ο ίδιος ο Κυριάκος Μωυσής, η πρώην σύζυγος του τσεκουράτου υπουργού Μάκη Βορίδη, η γυναίκα του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη και ουκ ολίγοι παρατρεχάμενοι του καθεστώτος, και τα γερόντια ας κόψουν το κεφάλι τους (δηλαδή τη ζωή τους)!

Όλο αυτό το απαράδεκτο αλαλούμ προχειρότητας και απανθρωπιάς (που προφανώς δεν ισχύει μόνο για τη Β. Εύβοια), το καταγγέλλει με επίσημη δήλωσή του και ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Χατζηγιαννάκης, σχολιάζοντας: «Στη γεωγραφία της 5ης δημοτικού τα παιδιά μαθαίνουν ότι οι αποστάσεις για να βρεθείς σε μία πόλη δεν υπολογίζονται στον χάρτη σε ευθεία γραμμή, γιατί μεσολαβούν εμπόδια γεωγραφικά όπως η θάλασσα και τα βουνά. Τα μαθήματα αυτά φαίνεται ότι δεν τα έχουν διδαχθεί στο Υπουργείο Υγείας, αφού το πρόγραμμα logistics για τον εμβολιασμό στέλνει ανθρώπους από τη Βόρεια Εύβοια να εμβολιαστούν στο Πήλιο.

Οι άνθρωποι άνω των 70 πρέπει να ταξιδέψουν ώρες ολόκληρες για να πάνε να εμβολιαστούν είτε στην Κύμη – 3,5 ώρες δρόμος, είτε στην Αργαλαστή Πηλίου – 3 ώρες δρόμο και 45 λεπτά με πλοίο. Την ίδια στιγμή βέβαια ανοίγουν εμβολιαστικά κέντρα στα ΚΥ Ιστιαίας και Μαντουδίου μόνο για τους ανθρώπους κάτω των 64, για το εμβόλιο της astra zeneca.

Όλο αυτό το μεγαλεπήβολο πλάνο πραγματοποιείται για να επιτύχει το επιτελικό σχέδιο της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς. Βέβαια μπορεί στην κυβέρνηση να πιστεύουν ότι ο κόσμος διαθέτει ελικόπτερα, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για τα ανέμελα τραπεζώματα στην Ικαρία, και θα επιτύχει το σχέδιο εμβολιασμού.

Καμία επαφή με τη λογική και με την κοινωνία, κανένα σχέδιο. Αλλά για τη Νέα Δημοκρατία όλα πάνε ρολόι, βάζοντας την Εύβοια ξανά σε αυστηρό lock down μετά από lock down».

Σημειωτέον ότι ο Μ. Χατζηγιαννάκης είχε καταγγείλει κι άλλες ανάλογες τραγελαφικές περιπτώσεις, όταν άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό Covid των υπερηλίκων συμπολιτών μας, καταγράφοντας προχειρότητες και αστοχίες στον κυβερνητικό σχεδιασμό που προκαλούν αλγεινές εντυπώσεις.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από πολίτες και υγειονομικό προσωπικό, υπερήλικας από την Ιστιαία κλήθηκε να εμβολιαστεί στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ ο αρχικός προγραμματισμός του υπουργείου Υγείας προέβλεπε τη λειτουργία 5 εμβολιαστικών κέντρων μόνο στη Βόρεια Εύβοια! Δηλαδή, ζητήθηκε από τον άνθρωπο αυτό να βρει τρόπο και να διανύσει πάνω από 120 χιλιόμετρα δύσβατου οδικού δικτύου, με προβληματική δημόσια συγκοινωνία, προκειμένου να κάνει το απαραίτητο εμβόλιο. Αντίστοιχο περιστατικό είχε καταγγελθεί και από την Αμάρυνθο, όπου επίσης ζητήθηκε από υπερήλικα να μεταβεί στην Κάρυστο, απόσταση δηλαδή… μόλις 90 χιλιόμετρα!

Τι να πει κανείς! Πράγματι, και στον εμβολιασμό για τον καταραμένο κορονοϊό, δουλεύει ρολόι το επιτελικό σύστημα των… αχρήστων «αρίστων» του Μητσοτάκη. Άξιος ο μισθός τους!

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη