Οργή λαού για Τσιάρτα: Σκληρή ανακοίνωση από Original 21 - Υπογραφές ενάντια στην πρόσληψή του 

Οι ρατσιστικές και ακροδεξιές απόψεις του Τσιάρτα δεν έχουν καμία θέση στην ΑΕΚ

NewsRoom 14/07/2021 | 13:05

Σφοδρές αντιδράσεις και έκρηξη οργής έχει προκαλέσει στους φίλους της ΑΕΚ η είδηση πως ο Βασίλης Τσιάρτας  θα αναλάβει τη θέση του προπονητή στην ομάδα Β' της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν.

Γνωστός τα τελευταία χρόνια για τις ρατσιστικές και ακροδεξιές απόψεις του, ο ποδοσφαιριστής είναι κάτι παραπάνω από ανεπιθύμητος και αυτό εκφράστηκε με τον πιο ρητό τρόπο στην πολύ σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε η Original 21.

Η ORIGINAL 21, o μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της ομάδας τονίζει στην ανακοίνωση: «...το θέμα παύει να είναι αγωνιστικό, ακόμα και αν ο συγκεκριμένος δεν είναι καν προπονητής, αφού δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του σε τέτοιο πόστο. Το θέμα είναι καθαρά ηθικό και αφορά το γεγονός ότι οι αντιλήψεις του Τσιάρτα δεν συνάδουν με τις αρχές, τις αξίες και τη φύση του συλλόγου μας. Η μάνα όλων των προσφύγων, η αγκαλιά των φτωχών, η πηγή του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, η ΑΕΚ δεν νοείται να έχει στο πάγκο της ένα πρόσωπο που βάσει γεγονότων αποτελεί ρατσιστική μορφή, αφού οι δηλώσεις και οι πράξεις του κατά καιρούς φανερώνουν έναν άνθρωπο μισαλλόδοξο και κακοήθη.

Η θέση του "δάσκαλου", γιατί τέτοιος πρέπει να είναι ο προπονητής για παιδιά κάτω των 21 ετών, δεν μπορεί να υποστηριχτεί από εκείνον που πρόσβαλε δημόσια το σύμβολο του Ελληνικού αθλητισμού Γιάννη Αντεντοκούμπο, ένα παιδί που ξεκίνησε από το μηδέν και με την αξία του δοξάζει τη χώρα μας στα πέρατα της Γης, από εκείνον που κατέκρινε τον 11χρονο που σήκωσε την σημαία στη παρέλαση επειδή ήταν αλλοδαπός, από εκείνον που η ίδια η ΑΕΚ του είχε αφαιρέσει το διαρκείας πριν κάποια χρόνια και φυσικά από εκείνον που όταν η ΑΕΚ έδινε τη μάχη της ώστε να μην διαλυθεί, την πολέμησε ως τέλους και δεν δεχόταν καν το διακανονισμό που του προσφέραμε, απαιτώντας την άμεση εξόφλησή του, βάζοντας την ομάδα σε κίνδυνο και τον εγωιστικό και κτηνώδη εαυτό του πάνω από όλα! Ο νάρκισσος!

Τέτοιες κινήσεις το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αλλοτριώσουν το DNA της ομάδας μας και να στιγματίσουν με λεκέ την ιστορία μας που με τόσο κόπο ο λαός της -ως θεματοφύλακας- κρατάει ψηλά σαν τα ύψιστα ιδανικά και πιστεύω Της.

Δηλώνουμε με εκκωφαντικό τρόπο και τόνο την αντίθεσή μας στην πρόσληψη αυτού του σκουπιδιού στην ΑΕΚ και το λέμε από τώρα με κάθε τρόπο ότι δεν είναι αποδεκτός αναμεσά μας. Γιατί ο τοίχος λέει: "ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά ξεριζωμένη'', γιατί ο Κοντούλης πέθανε για αυτά τα ιδανικά, γιατί το πούλμαν στο Βελιγράδι μπούκαρε για την ειρήνη, γιατί ο Τζούντα Γκαρσία και ο κάθε ποδοσφαιριστής μας όσο "διαφορετικός" κι αν είναι, δεν αποτελεί λαθροεισβολέα, όπως ο Τσάρτας πιστεύει, αλλά ίσο μέλος μας και όχι άτομο που θα του ζητούν πιστοποιητικό για να μπει στα Σπάτα, γιατί στην τελική και χωρίς διαπραγματεύσεις είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ.

Αυτά και ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα γίνει το αυτονόητο...»

Υπογραφές για να μην προσληφθεί

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η πρωτοβουλία για συλλογή και κείμενο υπογραφών ενάντια στην πρόσληψη του. 

«Ο Τσιάρτας, των προκλητικών ακροδεξιών απόψεων ΔΕΝ μπορεί να ανήκει στο προπονητικό team της ΑΕΚ. Οι προκλήσεις έχουν και όρια. Αυτά τα όρια είναι η συλλογική – ιστορική μνήμη, και το δημοκρατικό φρόνημα, τα οποία κανείς δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

Αναλυτικά το κείμενο και τα ονόματα που το υπογράφουν:

Η ΑΕΚ είναι μια ιστορία! Δημιουργήθηκε στην κυριολεξία εκ βάθρων, από τον ιδρώτα, την αγάπη και το μεράκι των απλών ανθρώπων της προσφυγιάς. Η ΑΕΚ έχει την τιμή, παίκτης της να έχει εκτελεστεί στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, τον Ιούνη του 44’ από τους ΝΑΖΙ κατακτητές. Η ΑΕΚ, ταυτίστηκε με την αλληλεγγύη στον κατατρεγμένο Στην ΑΕΚ, οι οπαδοί της που στηρίζουν ενεργά αυτό τον σύλλογο σε όλα τα αθλήματα, έχουν αναπτύξει δεσμούς με τα πιο ανυπότακτα κομμάτια του διεθνούς οπαδικού κινήματος .

Η ΑΕΚ, πάνω απ΄όλα, χαρακτηρίζονταν και χαρακτηρίζεται από το δημοκρατικό φρόνημα της μεγάλης πλειοψηφίας των οπαδών της.

Ο Τσιάρτας, των προκλητικών ακροδεξιών απόψεων ΔΕΝ μπορεί να ανήκει στο προπονητικό team της ΑΕΚ.

Καμιά απόφαση του όποιου προέδρου δεν θα γίνει αποδεκτή από τον ΑΕκτζήδικο λαό.

Οι προκλήσεις έχουν και όρια. Αυτά τα όρια είναι η συλλογική – ιστορική μνήμη, και το δημοκρατικό φρόνημα, τα οποία κανείς δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει.

 • Άγαμέμνων Τάτσης - Δικηγόρος.
 • Νίκος Ανδριόπουλος - Δημοτικός Υπάλληλος.
 • Σταμάτης Θεοδωρόπουλος - Υπαλληλος ΔΕΗ
 • Γιώργος Μπουγελέκας - Εκπαιδευτικός
 • Νίκος Καραντιλιόν-Ιδιωτικός Υπάλληλος
 • Έφη Παρίση - Ελεύθερος επαγγελματίας.
 • Δημήτρης Χατζησωκράτης- Πολιτικός μηχανικός-Οικονομολόγος
 • Δημήτρης Κωνσταντινίδης - Δημοσιογράφος.
 • Γιώργος Καπλάνης πρ. Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας
 • Κώστας Δραγώνας, Δ/ντης Ολικής Ποιότητας ΕΑΣ
 • Μανώλης Σαρρής-Δημοτικός υπάλληλος
 • Αλέξης Χριστοφιδάκης-Συνταξιούχος Τραπεζικός υπάλληλος
 • Τσιλικας Γιάννης-Ερευνητής στις Φυσικές επιστήμες
 • Χριστόφορος Παπαδόπουλος-Συνταξιούχος Τραπεζικός υπάλληλος
 • Γιώργος Κοντόσταυλος-Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός
 • Δημήτρης Βίτσας, Βουλευτής.
 • Νεκτάριος Μπουγδάνης - Πολιτικός επιστήμονας
 • Στέλιος Αποστόλου -Καθηγητής Φυσικής Aγωγής
 •  Kαλαράς Παναγιώτης -Iατρός-Kαρδιολόγός
 •  Xρήστος Πιλάλης-Eκπαιδευτικός