Newsroom

Newsroom

«Ώρα Μηδέν για την Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου»: Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου η συνέντευξη τύπου της πρωτοβουλίας

Η πρωτοβουλία «Ώρα Μηδέν για την Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου» διοργανώνει συνέντευξη τύπου στην Αθήνα την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι, στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος) με θέμα «Υποκλοπές: Ώρα Μηδέν για τη Δημοκρατία».

δικαιοσύνη 1

Στην συνέντευξη τύπου θα συμμετέχουν οι:

Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος
Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Νίκος Μαραντζίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Έλενα – Όλγα Χρηστίδη, ψυχολόγος ORLAND LGBT+

Θα παρέμβει η Ελίζα Τριανταφύλλου, δημοσιογράφος Inside story

Συντονίζει η Αθηνά Σκουλαρίκη, επίκουρη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη της Πρωτοβουλίας:

Η Πρωτοβουλία για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου είναι ανεξάρτητη από κομματικούς ή άλλους φορείς. Προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους, από διαφορετικά επιστημονικά και επαγγελματικά πεδία. Είμαστε ενεργοί πολίτες, και κοινός μας τόπος είναι η ακλόνητη πεποίθηση ότι ο δημοκρατικός έλεγχος, η ανεξάρτητη ενημέρωση, η διαφάνεια και η λογοδοσία αποτελούν θεμελιακές προϋποθέσεις για μια δημοκρατική πολιτεία. Μας συνδέει και μας κινητοποιεί η αγωνία για την κατάσταση σήμερα.

Αναγνωρίζουμε ως προφανές πως τα προβλήματα του κράτους δικαίου στην Ελλάδα είναι δομικά και βαθιά, δηλαδή υπερβαίνουν τη θητεία και την αποκλειστική ευθύνη της τωρινής και κάθε προηγούμενης κυβέρνησης. Ωστόσο, αφορμή της Πρωτοβουλίας μας είναι η υπόθεση των υποκλοπών της ΕΥΠ: τα ιδιαίτερα γνωρίσματά της την καθιστούν κρίσιμο ρήγμα στο δημοκρατικό οικοδόμημα και αναδεικνύουν άλλου τύπου πολιτικές ευθύνες. Αυτές οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν.

Η Πρωτοβουλία θα επιδιώξει να συμβάλει στον δημόσιο διάλογο και την κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών γύρω από τα θέματα αυτά με κάθε πρόσφορο μέσο. Στην κατεύθυνση αυτή, είναι επιθυμητή η συμμετοχή και συμβολή καθενός και καθεμιάς που συμμερίζεται τις αγωνίες μας και υποστηρίζει τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή