Newsroom

Newsroom

«Ώρα μηδέν» για την Εύα Καϊλή – Οι δηλώσεις των δικηγόρων της με την ολοκλήρωση της απολογίας της

Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη (22/12) κεκλεισμένων των θυρών η απολογία της Εύας Καϊλή, ενώπιον του συμβουλίου δικαστών των Βρυξελλών, σχετικά με την εμπλοκή της στο Qatar Gate.

kaili 3 1024x683 1

Λίγο μετά τις 11:30 (ώρα Ελλάδος), ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες το οποίο καλείται να αποφανθεί επί των επιχειρημάτων της Εύας Καϊλή και να κρίνει την τύχη της μέχρι την εκδίκαση του Qatargate, της υπόθεσης διαφθοράς και δωροδοκίας στην οποία φέρεται ως εμπλεκόμενη, εάν δηλαδή αφεθεί ελεύθερη με όρους ή χωρίς, ή εάν θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Ολοκληρώθηκε η απολογία – Τι δήλωσαν οι δικηγόροι της

Περίπου 1,5 ώρα διήρκησε η ακρόαση της Εύας Καϊλή στο Προδικαστικό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Η απολογία έγινε κεκλεισμένων των θηρών, καθώς όπως δήλωσαν οι δικηγόροι της είναι απόρρητη. Οι δικηγόροι της ευρωβουλευτή επεσήμαναν στη συνέχεια, ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί επισήμως το απόγευμα ενώ χαρακτήρισαν για ακόμη μία φορά την Εύα Καϊλή αθώα. Δήλωσαν δε ότι έχουν εκπλαγεί από τις διαρροές των δικογραφιών.

Ειδικότερα, μετά το πέρας της διαδικασίας στο Δικαστικό Συμβούλιο των Βρυξελλών, οι συνήγοροι της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος, παρουσίασαν τα νομικά τους επιχειρήματα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ:

  • δεν γνώριζε, ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της,
  • δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό τους διαμέρισμα στις Βρυξέλλες,
  • δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ από κανέναν και
  • δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ.

Ο κ. Ριζόπουλος δήλωσε πως ζητήθηκε η κα Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προσθέτοντας ότι η ίδια συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών Αρχών και απορρίπτει κάθε διαφθορά σε ό,τι την αφορά.

Όπως γνωστοποίησε, η απόφαση θα γνωστοποιηθεί αργά το απόγευμα. Επίσης, τόσο ο κ. Ριζόπουλος όσο και ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισαν ότι η πελάτης τους ουδέποτε έχει δωροδοκηθεί και είναι πάντα στη διάθεση των Αρχών.

Φάνηκαν μάλιστα να έχουν εκπλαγεί από το γεγονός ότι οι διαρροές έχουν επηρεάσει μέχρι στιγμής τη στάση του δικαστηρίου.

Η υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησαν

Οι δύο δικηγόροι της, συγκεκριμένα, φαίνεται πως ακολούθησαν την υπερασπιστική γραμμή που θέλει την πρώην ευρωβουλευτή και πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε, ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της, δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό τους διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ από κανέναν και δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ.

Δεσμεύτηκε το οικόπεδο επτά στρεμμάτων στην Πάρο

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο, όπως έγινε γνωστό, με απόφαση της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και με επικεφαλής τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, δεσμεύθηκε το οικόπεδο συνολικής έκτασης επτά στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο έκτασης επτά στρεμμάτων στην Πάρο, στα όρια του οικισμού Ιστέρνι, σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από τη θάλασσα, με θέα προς τη Νάξο. Παράλληλα, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που έχει το ζεύγος μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Διαβάστε περισσότερα: Εύα Καϊλή: Δεσμεύτηκε το οικόπεδο επτά στρεμμάτων στην Πάρο – Ολοκληρώθηκε η απολογία της

Οικογενειακές μπίζνες είχαν στήσει οι αδερφές Καϊλή

Σημειώνεται πως στον απόηχο της ολοκλήρωσης της απολογίας της ευρωβουλευτή, το Politico προχώρησε σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ-φωτιά που ξεδιπλώνει τη δράση τω αδερφών Καϊλή. Σύμφωνα με το Politico, καθώς η Εύα Καϊλή έχτιζε την καριέρα της στο Ευρωκοινοβούλιο, η Μανταλένα Καϊλή ίδρυσε μια οργάνωση πολλαπλών χρήσεων – το Made Group – η δράση της οποίας συχνά συμπίπτει με τις πρωτοβουλίες της αδελφής της.

Διαβάστε περισσότερα: Οικογενειακές μπίζνες είχαν στήσει οι αδερφές Καϊλή – Δημοσίευμα-βόμβα από το Politico για το λόμπινγκ και τη πολιτική τους

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Η κόρη της 40χρονης ρωτούσε αν ήταν η μαμά της η νεκρή, κρατώντας τη φωτογραφία της

6222446 1

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Η κόρη της 40χρονης ρωτούσε αν ήταν η μαμά της η νεκρή, κρατώντας τη φωτογραφία της

Οι αστυνομικοί της επιβεβαίωσαν πως ήταν δυστυχώς η μητέρα της, με το νεαρό κορίτσι να…

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα σε ηλικία 119 ετών – Ποια ήταν η Ελένη Μπαρουλάκη

Χανιά

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα σε ηλικία 119 ετών – Ποια ήταν η Ελένη Μπαρουλάκη

Η μεγαλύτερη ηλικιακά γυναίκα στη χώρα, Ελένη Μπαρουλάκη, ζούσε στο Παϊδοχώρι του Δήμου Αποκορώνου στα…

«Μην είστε γκέι και αδύναμοι – Μείνετε γ@@να σκληροί»: Ομοφοβική προεκλογική καμπάνια υποψήφιας Ρεπουμπλικανών (Video)

441308269 486243363736147 7200331564716805706 n

«Μην είστε γκέι και αδύναμοι – Μείνετε γ@@να σκληροί»: Ομοφοβική προεκλογική καμπάνια υποψήφιας Ρεπουμπλικανών (Video)

«Στην Αμερική μπορείς να είσαι ό,τι θέλεις, γι’ αυτό μην είσαι αδύναμος και γκέι. Μείνετε γ@@@@@να…

Λένα Μαντά: Μίλησε για τους γονείς της και συγκλόνισε – « Με χτύπησαν σαν χταπόδι, ο πατέρας μου πέθανε και δεν με ένοιαξε» (video)

profile player 960x540 7

Λένα Μαντά: Μίλησε για τους γονείς της και συγκλόνισε – « Με χτύπησαν σαν χταπόδι, ο πατέρας μου πέθανε και δεν με ένοιαξε» (video)

«Τους κατανόησα, αλλά δεν τους δικαιολόγησα» ανέφερε για τους γονείς της η Λένα Μαντά