Όπως πάντα, σε κρίσιμες στιγμές

Θολό τοπίο η Ελλάδα. Δύσκολες μέρες για όλους. Οδηγίες και φόβος, φόβος και οδηγίες...

Θολό τοπίο η Ελλάδα. Δύσκολες μέρες για όλους. Οδηγίες και φόβος, φόβος και οδηγίες. Όσο μεγαλώνει ο μεν, πολλαπλασιάζονται οι δε. Και είναι η μόνη περίπτωση που ο φόβος -όχι ο πανικός, ο φόβος- μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμος σύμμαχος. Γιατί φυλάει τα έρημα, ως γνωστόν. Και είναι πολλά τα έρημα στον έρμο αυτό τόπο.

Για τους Νεοέλληνες όμως μία πρέπει να είναι η βασική, θεμελιώδης, κρίσιμη οδηγία: Ακολουθείτε τις οδηγίες κι αφήστε τις ελαφρότητες και τις μαγκιές. Μην παίζετε με τη φωτιά, γιατί δεν θα καείτε μόνο εσείς. Θα κάψετε κόσμο, δικούς σας ανθρώπους, αθώους ανθρώπους, αν, ο μη γένοιτο…

* Προς συριζαίους θυμωμένους, αγανακτισμένους, καχύποπτους. Σε στιγμές όπως αυτή, κάνουμε όσα η Αριστερά έκανε πάντα σε κρίσιμες στιγμές. Η υγεία και η ζωή των ανθρώπων, κύριο πολιτικό και προσωπικό καθήκον. Βοηθάμε, προσφέρουμε, στηρίζουμε. Και πιέζουμε μ’ όλα μας τα πυρά τους υπεύθυνος να γίνουν πραγματικά υπεύθυνοι.

Αποκαλύπτουμε για να βοηθήσουμε τη μάχη, όχι για να ξεβρακώσουμε τους αντιπάλους μας. Δεν κάνουμε ό,τι έκαναν αυτοί σε άλλες περιπτώσεις, δεν προσπαθούμε να βγάλουμε κέρδη από το δράμα. Συμμετέχουμε στον πόλεμο για να μην υπάρξει, ή να μην πάρει έκταση, το δράμα.

* Άσχετο; Κρίνετε. Στον πόλεμο αυτό, που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Νίκος Ζαχαριάδης, 31 Οκτωβρίου 1940.

* Οι πιστοί προσέρχονται στις εκκλησίες. Ο Μητσοτάκης είπε τα δακρύβρεχτά του για την πίστη και την επιστήμη, αλλά το μόνο σωστό και υπεύθυνο που μπορούσε να κάνει, να δώσει εντολή να κλείσουν οι εκκλησίες για κάποιο διάστημα, δεν το έκανε. Φοβάται την αγία Ιεραρχία και τον πανάγιο κλήρο πιο πολύ από τον κορωνοϊό. Η επιδημία θα φύγει κάποια στιγμή, σου λέει. Η Εκκλησία όμως όχι.

* Θα «φύγουν» βέβαια εξαιτίας της δικής του αβελτηρίας και κάποιοι συνάνθρωποι. Κι αυτό, πιστοί και άπιστοι, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί.

* Είναι κατά κάποιο τρόπο και άθληση πίστεως έτσι που έγιναν τα πράγματα. Με ευθύνη της Ιεραρχίας. Πάει στην εκκλησία ο άλλος για να δείξει στον εαυτό του και στους γύρω του ότι είναι παραδομένος στην αγκαλιά του Θεού. Δεν φοβάται, γιατί τον προστατεύει ο Κύριος. Αν του πεις ότι τα νοσοκομεία, μην πούμε τίποτε χειρότερο, είναι γεμάτα χριστιανούς, θα σου απαντήσει ότι είσαι διώκτης της πίστεως. Θού Κύριε φυλακήν τω στόματί μου.

* Προς Οικονόμου – ΣΚΑΪ. Το κυνηγημένο ΕΣΥ τώρα αποδεικνύεται το μεγάλο χαράκωμα της μάχης. Κάνεις τον σταυρό σου γιατί δεν είναι υπουργός ο Πολάκης; Μάλιστα. Αλλά αν δεν έσωζε και δεν αναστήλωνε όσο μπορούσε το ΕΣΥ ο ΣΥΡΙΖΑ, να δεις πόσοι σταυροί θα μας είχαν στοιχειώσει…

* Πηγή: avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλό φονικό στην Καβάλα-Νέες αποκαλύψεις για την ένταση στις σχέσεις του ζευγαριού

Διπλό φονικό στην Καβάλα-Νέες αποκαλύψεις για την ένταση στις σχέσεις του ζευγαριού

Ενα σημείωμα του 56χρονου εκτελεστή και αυτόχειρα στην Καβάλα αποκαλύπτει το πραγματικό μέγεθος της τραγωδίας.