Newsroom

Newsroom

Οπισθοχωρεί η Τουρκία: Πιθανή διακοπή των ερευνητικών επιχειρήσεων ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ερντογάν

Στο πλαίσιο της αποκλιμάκωσης, το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας Oruc Reis κατευθύνθηκε προς το λιμάνι της Αττάλειας το βράδυ της Δευτέρας

toyrkoi

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραΐμ Καλίν δήλωσε πως η Τουρκία θα μπορούσε να διακόψει τις ερευνητικές επιχειρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο εν αναμονή συνομιλιών με την Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το CNN Turk, ο Ιμπραΐμ Καλίν δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την διακοπή των επιχειρήσεων ως εποικοδομητική προσέγγιση των διαπραγματεύσεων.

«Όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν στις δικές τους υφαλοκρηπίδες, ενώ για τις αμφιλεγόμενες περιοχές θα πρέπει να γίνουν κοινές έρευνες. Ας είμαστε εποικοδομητικοί. Μπορούμε να περιμένουμε για λίγο», είπε ο Ιμπραΐμ Καλίν.  

Και συνέχισε: «Η Ελλάδα είναι σημαντικός γείτονας. Ας λύσουμε τα διμερή ζητήματα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η ιδιότητα μέλους της Ε.Ε. ως στοιχείο πίεσης».

«Οπισθοχώρηση» του Oruc Reis

Στο πλαίσιο της αποκλιμάκωσης, το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας Oruc Reis κατευθύνθηκε προς το λιμάνι της Αττάλειας το βράδυ της Δευτέρας,  ενώ βρισκόταν στο αγκυροβόλιο της Αττάλειας.
 

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…