Οπαδός του Σαλβίνι επιτέθηκε σε υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό

Ένα ακόμα κρούσμα αντιμεταναστευτικής και βίαιης συμπεριφοράς έλαβε χώρα στην Ιταλία από οπαδό του ακροδεξιού Σαλβίνι

nassi

Υποστηρικτής του Σαλβίνι στη Σικελία επιτέθηκε φραστικά και αποπειράθηκε να χειροδικήσει σε βάρος της προέδρου των Ελληνικών Κοινοτήτων Ιταλίας, Ολγας Νάσση, σε δημόσιο χώρο, ως αντίδραση στις θέσεις της υπέρ των μεταναστών και των προσφύγων.

Το περιστατικό συνέβη χθες στη Σικελία, όπου ζουν και τα παιδιά της Όλγας Νάσση, και τις επιθετικές διαθέσεις του κατάφεραν να σταματήσουν οι παρευρισκόμενοι, με την παρέμβασή τους.

Σύμφωνα με την κ. Νάσση, η οποία ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, το συγκεκριμένο άτομο εξαγριώθηκε ακούγοντας την ίδια να αναπτύσσει τις θέσεις της για το μεταναστευτικό/προσφυγικό και την ανθρωπιστική υποδοχή τους και, φωνάζοντας το όνομα του Σαλβίνι, κινήθηκε εναντίον της.

Λόγω της ακτιβιστικής δράσης που έχει αναπτύξει γύρω από το μεταναστευτικό/προσφυγικό και άλλα ζητήματα η Ολγα Νάσση έχει γίνει και άλλες φορές στόχος τέτοιου είδους επιθέσεων.

«Φασίζουσες και συνεργαζόμενες κυβερνήσεις εκκολάπτουν θρασύδειλα και φασιστικά συναισθήματα», ήταν η δήλωση της Όλγας Νάσση για την επίθεση που δέχτηκε, μετά το περιστατικό.

Μια «αγνώριστη» Ιταλία: Μίσος εναντίον των ξένων, φασιστικές πορείες, οικονομική κρίση

«Πριν από ένα χρόνο στη Ρώμη ορκίστηκε η κυβέρνηση της Λέγκας και των Πέντε Αστέρων. Από τότε η χώρα έχει γίνει πιο ανυπόφορη και επιθετική» έγραφε πριν λίγες ημέρες η γερμανική Tagesspieger, όπου έγραψε χαρακτηριστικά: «Μίσος εναντίον των ξένων, φασιστικές πορείες: Δεν αναγνωρίζουμε την Ιταλία πια».

«Δεν θα επιτρέψουμε στα παράνομα πειρατικά πλοία να βλάψουν την Ιταλία», έλεγε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την άρνησή του να δεχθεί πρόσφυγες στα ιταλικά λιμάνια.

«Οι συνεχείς προτροπές του αρχηγού της Λέγκα κατά των αλλοδαπών, κατά των οργανώσεων αρωγής, ακόμη και κατά των οργανώσεων της Καθολικής εκκλησίας, έχουν επηρεάσει την Ιταλία. Η κάποτε φιλόξενη, ανοιχτή και ανεκτική χώρα, έχει γίνει τώρα επιθετική. Οι παρελάσεις των νεοφασιστικών οργανώσεων, όπως η Casa Pound ή η Forza Nuova, είναι πλέον σχεδόν συνηθισμένες. Όπως και οι επιθέσεις εναντίον ανθρώπων με σκουρόχρωμο δέρμα», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε μια συγκυρία όπου η Ιταλία βιώνει δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης, με εκατομμύρια Ιταλούς να έχουν γίνει φτωχότεροι, με το 30% να κερδίζει σήμερα λιγότερα από 10.000 ευρώ ετησίως, στον Νότο το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 40%.

Ενώ περισσότερα από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε απόλυτη φτώχεια, ο Σαλβίνι υιοθέτησε το σύνθημα  «Prima gli Italiani» («Πρώτα οι Ιταλοί »), το οποίο βρήκε γόνιμο έδαφος, έχοντας μετατρέψει σε αποδιοπομπαίους τράγους τους μετανάστες, τους «γραφειοκράτες των Βρυξελλών», την αριστερά, που ευθύνονται δήθεν για την αυξανόμενη κοινωνική δυστυχία και για το όλο και πιο βαθύ χάσμα μεταξύ φτωχών και πλούσιων.

Με τη μείωση του αριθμού των προσφύγων που φτάνουν στην Ιταλία να είναι μεγαλύτερη από 90%, η ιταλική κυβέρνηση στηρίζεται σε αυτό και εξακολουθεί να απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα.

Την ίδια ώρα η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αποδεικνύεται καταστροφική. Η ιταλική κυβέρνηση, είχε υποσχεθεί την “κατάργηση της φτώχειας” αλλα οδήγησε τη χώρα σε μια τεχνική ύφεση μετά από λίγους μόνο μήνες. Η σπείρα του χρέους τώρα αυξάνεται ακόμα πιο γρήγορα, ενώ τα ασφάλιστρα κινδύνου για τα ιταλικά κρατικά ομόλογα αυξήθηκαν επισης, γεγονός που κοστίζει στα κρατικά ταμεία δισεκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, αντί να καταπολεμήσει την αχαλίνωτη φοροδιαφυγή, η κυβέρνηση προχώρησε στην αμνήστευση πολλών φοροφυγάδων.

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη