Newsroom

Newsroom

Ομπάμα: Η Δύση δεν είναι σε πόλεμο με το Ισλάμ, αυτό είναι ένα άσχημο ψέμα

«Άσχημο ψέμα» χαρακτήρισε την αντίληψη ότι η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλάμ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, καλώντας…

ompama1 0

«Άσχημο ψέμα» χαρακτήρισε την αντίληψη ότι η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλάμ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, καλώντας τις μουσουλμανικές κοινότητες να περιθωριοποιήσουν τον ισλαμιστικό φανατισμό σε όλο τον κόσμο.

«Η αντίληψη ότι η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλάμ αποτελεί ένα άσχημο ψέμα», δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια διάσκεψης που συγκλήθηκε από τον Λευκό Οίκο με θέμα την αντιμετώπιση του ακραίου εξτρεμισμού. «Όλοι μας, ανεξάρτητα της πίστης μας, έχουμε την ευθύνη να την απορρίψουμε», πρόσθεσε.

Μιλώντας στη διάσκεψη, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, προειδοποίησε ότι ο ακραίος εξτρεμισμός αποτελεί σοβαρή απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. «Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των πραγματικών απειλών. Ωστόσο, οι σφαίρες δεν αποτελούν μαγικό ραβδί»,  τόνισε ο Μπαν. «Οι πύραυλοι μπορεί να σκοτώνουν τους τρομοκράτες. Όμως, η καλή διακυβέρνηση σκοτώνει την τρομοκρατία».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωσε ότι οι χώρες πρέπει να προάγουν την ανοχή και την ειρήνη, ενώ παράλληλα να αντιμετωπίζουν την κοινωνική και οικονομική ανισότητα που χρησιμοποιούν οι μαχητές ως προπαγάνδα προκειμένου να πείσουν ανθρώπους να ενταχθούν στις δυνάμεις τους.

«Θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα. Πρέπει να πάρουμε τους ανθρώπους από το πεδίο της μάχης, όπου βρίσκονται σήμερα», δήλωσε ο Κέρι. «Αλλά θα ήταν ανόητο να κάνουμε μόνο αυτό χωρίς να εμποδίσουμε περισσότερους ανθρώπους από το να εισέλθουν στο πεδίο της μάχης», πρόσθεσε.

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Πιτσιρικάς

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Ο μικρός ταξίδευε για τη Σύρο από τον Πειραιά αλλά από ότι φαίνεται δεν ήταν…

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

ΕΡΤ

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ υποδέχθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» την μητέρα του αδικοχαμένου στην άσφαλτο, Αδαμάντιου…