Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος: Προσβλητική η συμπεριφορά του Μητσοτάκη

Η Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος εξέδωσε ανακοίνωση - απάντηση προς τον πρωθυπουργό σχετικά με τα όσα ανέφερε από το βήμα της Βουλής στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. «Η προσβλητική συμπεριφορά της κυβέρνησής του προς τον κλάδο μας ξεκίνησε με την διάσημη πλέον φράση της κ. Μενδώνη “έχω εξαντλήσει την επιείκειά μου στους καλλιτέχνες», αναφέρει η ανακοίνωση. 

1 48

«Ο πρωθυπουργός απέδωσε στον εαυτό του τα εύσημα, λέγοντας ότι με τις δικές του ενέργειες οι καλλιτέχνες ένιωσαν ασφαλείς να καταγγείλουν κακοποιητικές συμπεριφορές», σημειώνει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία. 

«Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας αντιδρώντας στην αλαζονεία της κυβέρνησης, μέχρι αυτή να κατανοήσει ότι η υποχρέωσή της είναι να εργάζεται για τα συμφέροντα όλων των πολιτών», καταλήγει στην ανακοίνωσή της, απαντώντας στα λεγόμενα του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά:

Σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην υπόθεση Λιγνάδη κατηγόρησε “κάποιους καλλιτέχνες που λένε σήμερα ότι γνώριζαν, αλλά συγκάλυπταν με την ομερτά του επαγγέλματος”. Με πολύ απαξιωτικό τόνο αναφέρθηκε “στους ηθοποιούς που μαζεύονται κάτω από το υπουργείο” και ανέγνωσε αντιπαραθετικά την επιστολή στήριξης των 56 προσωπικοτήτων προς την υπουργό, προσωπικότητες που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι διορισμένοι από εκείνη σε κρατικές θέσεις ή σχετίζονται με το υπουργείο Πολιτισμού.

Η προσβλητική συμπεριφορά της κυβέρνησής του προς τον κλάδο μας ξεκίνησε με την διάσημη πλέον φράση της κ. Μενδώνη “έχω εξαντλήσει την επιείκειά μου στους καλλιτέχνες” όταν της ζητούσαμε την αυτονόητη οικονομική στήριξη προς τον πληττόμενο κλάδο μας και κορυφώνεται με την παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή. Τον πληροφορούμε ότι οι διχαστικές του πρακτικές δεν θα βρουν πρόσφορο έδαφος. Όσο κι αν προσπαθεί να μας εκφοβίσει με την βοήθεια της πλειοψηφίας των διευθυντών των οργανισμών στους οποίους εργαζόμαστε, το αίτημα για παραίτηση της Υπουργού Πολιτισμού στους ανθρώπους του κλάδου μας παραμένει ισχυρό καθώς και η πλήρης κάθαρση του κλάδου μας.

Ο πρωθυπουργός απέδωσε στον εαυτό του τα εύσημα, λέγοντας ότι με τις δικές του ενέργειες οι καλλιτέχνες ένιωσαν ασφαλείς να καταγγείλουν κακοποιητικές συμπεριφορές. Προσπάθησε έτσι να εκμεταλλευτεί το θάρρος που έδειξαν οι συνάδελφοί μας να ξεπεράσουν τα τραύματά τους και να βγουν μπροστά, να μιλήσουν και να βοηθήσουν τους υπόλοιπους, όταν όλοι θυμόμαστε ότι η υπουργός επαναλάμβανε σε όλους τους τόνους «όποιος έχει στοιχεία να πάει στον Εισαγγελέα» και ότι «οι καταγγελίες είναι ανώνυμες».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος βρίσκεται πάντα στο πλευρό των θυμάτων και τους ευχαριστεί για τη γενναιότητά τους. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας αντιδρώντας στην αλαζονεία της κυβέρνησης, μέχρι αυτή να κατανοήσει ότι η υποχρέωσή της είναι να εργάζεται για τα συμφέροντα όλων των πολιτών.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…