«Ωμό εκβιασμό» σε βάρος εκπαιδευτικών καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου λόγω κακοκαιρίας

Καταγγελία, από τον ΣΕΠΕ Αμαρουσίου ότι εκβιάζουν εκπαιδευτικούς να παρέχουν τηλεκπαίδευση από τα σπίτια με κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας  

Εκβιασμούς σε εκπαιδευτικούς, προκειμένου να εξαναγκαστούν να παρέχουν τηλεκπαίδευση από τα σπίτια τους, καθώς σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος» καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με το σωματείο, «ύστερα από ενημέρωση που λάβαμε από τον Δ/ντή και τον σύλλογο διδασκόντων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, το πρωί της Πέμπτης 10 – 3 – 2022, την ημέρα αυτή που θα παρέμεναν τα σχολεία κλειστά λόγω κακοκαιρίας με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, η Προϊσταμένη Διοικητικών θεμάτων της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας Κ. Καραμπά, εκτελώντας όπως είπε εντολές του προϊσταμένου της Διευθυντή Π. Ε. Β Αθήνας κου X. Μπαμπαρούτση, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Διευθυντή της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας, συνάδελφο Αθανάσιο Γρίβα, ζήτησε να μάθει τους λόγους για τους οποίους δεν προσφέρθηκε σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση από όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, γιατί όπως ισχυρίστηκε υπήρξε καταγγελία γονέα του σχολείου σε βάρος των εκπαιδευτικών, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιος/ποια από τους γονείς του σχολείου έκανε την καταγγελία αυτή».

Ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου τονίζει για μία ακόμα φορά ότι «κανείς/καμιά εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να παρέχει “τηλεκπαίδευση” από το σπίτι του/της και με τον προσωπικό του/της εξοπλισμό. Η “τηλεκπαίδευση” παρέχεται από την έδρα της σχολικής μονάδας με τον εξοπλισμό που παρέχει το ΥΠΑΙΘ και υπό τις προϋποθέσεις: α) οι υποδομές της σχολικής μονάδας (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συνδέσεις στο διαδίκτυο κ.λπ.) να επαρκούν και να ανταποκρίνονται για το σύνολο των εκπαιδευτικών της κάθε σχολικής μονάδας και β) να είναι ασφαλής η πρόσβαση των εκπαιδευτικών στις σχολικές τους μονάδες για να μπορούν να προσέλθουν σ’ αυτές και να παρέχουν “τηλεκπαίδευση”».

Αναλυτικά η καταγγελία:

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΩΜΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 18ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π. Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ύστερα από ενημέρωση που λάβαμε από τον Δ/ντή και τον σύλλογο διδασκόντων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, το πρωί της Πέμπτης 10 – 3 – 2022, την ημέρα αυτή που θα παρέμεναν τα σχολεία κλειστά λόγω κακοκαιρίας με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, η Προϊσταμένη Διοικητικών θεμάτων της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας Κ. Καραμπά, εκτελώντας όπως είπε εντολές του προϊσταμένου της Διευθυντή Π. Ε. Β Αθήνας κου X. Μπαμπαρούτση, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Διευθυντή της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας, συνάδελφο Αθανάσιο Γρίβα, ζήτησε να μάθει τους λόγους για τους οποίους δεν προσφέρθηκε σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση από όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, γιατί όπως ισχυρίστηκε υπήρξε καταγγελία γονέα του σχολείου σε βάρος των εκπαιδευτικών, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιος/ποια από τους γονείς του σχολείου έκανε την καταγγελία αυτή.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες του Δ/ντή του σχολείου να πληροφορηθεί το περιεχόμενο της καταγγελίας αυτής, για να απαντήσει και ο ίδιος εγγράφως ως επικεφαλής του συλλόγου των διδασκόντων του σχολείου η κα Προϊσταμένη Διοικητικών Θεμάτων της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας απέφυγε να  στείλει κάποιο  έγγραφο.

Μάλιστα όταν ο Διευθυντής του Σχολείου ανάφερε στην κα Προϊσταμένη Διοικητικών Θεμάτων ότι αυτή ήταν η απόφαση – άποψη του συλλόγου των διδασκόντων για το θέμα της αδυναμίας παροχής «τηλεκπαίδευσης» (ως  ένα εκ των θεμάτων της συζήτησης που τέθηκε εμβόλιμα λόγω τη επικείμενης κακοκαιρίας, ενώ συζητούνταν άλλα θέματα, σε τακτική  συνεδρίαση του Συλλόγου των Διδασκόντων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου την 9η Μαρτίου 2022), λόγω έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής και δυσκολίας συνδέσεων από τα σπίτια των εκπαιδευτικών (πολλές οικογένειες εκπαιδευτικών διαθέτουν μόνο ένα λάπτοπ που μπορεί να χρησιμοποιείται ταυτόχρονα για άλλες εργασίες από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας) η κα Προϊσταμένη Διοικητικών Θεμάτων αμφισβήτησε την αλήθεια των λόγων του συναδέλφου ρωτώντας αν όντως έγινε τέτοια συζήτηση στη συνεδρίαση του συλλόγου των Διδασκόντων και τον προέτρεψε να καλέσει άμεσα τους εκπαιδευτικούς στο σχολείο, για να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση από το σχολείο, χωρίς αυτή να γνωρίζει αν υπάρχουν οι απαραίτητοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και η κατάλληλη σύνδεση στο διαδίκτυο, πράγμα που ο συνάδελφος Διευθυντής του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου αρνήθηκε να πράξει δηλώνοντας στην κα Προϊσταμένη Διοικητικών Θεμάτων της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας ότι δεν είναι δυνατόν να ζητά από τους εκπαιδευτικούς να έρθουν στο σχολείο εντός δεκαλέπτου, όταν αυτό είναι κλειστό και υπήρχε αυξημένη χιονόπτωση.

Υπενθύμισε μάλιστα ο Διευθυντής του σχολείου στην κα Προϊσταμένη Διοικητικών Θεμάτων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας ότι όταν πάλι δόθηκε τέτοια  εντολή στο πρόσφατο παρελθόν σε ανάλογες ημέρες χιονόπτωσης και κλεισίματος των σχολείων, υπήρξε  ατύχημα  εκπαιδευτικού κατά την αναχώρηση του καθώς και τρακάρισμα, άλλου εκπαιδευτικού, για τα οποία η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας, αν  και  ειδοποιήθηκε, δεν έχει  απαντήσει έως σήμερα.

Στη συνέχεια από τον Δ/ντή του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου επιχείρησε να ενημερωθεί για τους λόγους μη παροχής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με νέο τηλεφώνημα η σχολική συντονίστρια της περιοχής, η οποία επανέλαβε τη γνωστή επωδό περί ευθυνών και μπελάδων που θα μπορούσαν να έχουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου λόγω της απόφασής τους αυτής. 

Ακόμα χειρότερα, μόλις τελείωσε η τηλεφωνική συνδιάλεξη του Δ/ντή του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου με την κα Προϊσταμένη Διοικητικών Θεμάτων της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας η ίδια κυρία, αντιγράφοντας τις τρομοκρατικές μεθόδους του κου Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτση, προφανώς κατόπιν εντολών του ΥΠΑΙΘ και της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, άρχισε να τηλεφωνεί στα τηλέφωνα των εκπαιδευτικών του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, στα σπίτια τους, ρωτώντας αν διαθέτουν λάπτοπ και εξοπλισμό ώστε να κάνουν τηλεκπαίδευση από το σπίτι τους  και εκφοβίζοντας τους εκπαιδευτικούς του 18ουΔημ. Σχ. Αμαρουσίου προκειμένου να πειστούν να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με κάθε τρόπο, «γιατί δεν μπορεί να πληρώνονται χωρίς να εργάζονται», όπως χαρακτηριστικά ανάφερε.

Αναρωτιόμαστε, από ποιον νόμο προβλέπεται επίταξη, προσωπικού εξοπλισμού Η/Υ των εκπαιδευτικών, η σύνδεση με  πληρωμή προσωπικών χρημάτων στο διαδίκτυο, καθώς και η παραβίαση του  οικογενειακού ασύλου, ενώ αγνοούνται  στοιχειώδεις ανάγκες των μελών της οικογένειας του εκπαιδευτικού και η ιεράρχηση αυτών.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τις ενέργειες του ωμού εκβιασμού και εκφοβισμού σε βάρος του Διευθυντή και των συναδέλφων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου οι οποίες εκφράστηκαν από τις/τους αρμόδιους της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι παρέχει πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη στους συναδέλφους του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου καλώντας τους να εμείνουν στην εφαρμογή της απόφασης τους αυτής περί μη παροχής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους λόγους που επικαλούνται.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου τονίζει ακόμα ότι κανείς/καμιά εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να παρέχει «τηλεκπαίδευση» από το σπίτι του/της και με τον προσωπικό του/της εξοπλισμό. Η «τηλεκπαίδευση» παρέχεται από την έδρα της σχολικής μονάδας με τον εξοπλισμό που παρέχει το ΥΠΑΙΘ και υπό τις προϋποθέσεις: α) οι υποδομές της σχολικής μονάδας (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συνδέσεις στο διαδίκτυο κ.λπ.) να επαρκούν και να ανταποκρίνονται για το σύνολο των εκπαιδευτικών της κάθε σχολικής μονάδας και β) να είναι ασφαλής η πρόσβαση των εκπαιδευτικών στις σχολικές τους μονάδες για να μπορούν να προσέλθουν σ’ αυτές και να παρέχουν «τηλεκπαίδευση».

Καλούμε τους αρμόδιους παράγοντες του ΥΠΑΙΘ και της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας να σταματήσουν να εκβιάζουν και εκφοβίζουν τους εκπαιδευτικούς, διότι οι προσπάθειές τους αυτές πέφτουν συνεχώς στο κενό και οι ίδιοι που τις εφαρμόζουν εξευτελίζονται στα μάτια της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας.

Δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που ενοχληθούν στο μέλλον συνάδελφοι – μέλη του σωματείου μας τηλεφωνικά στα σπίτια τους από στελέχη της εκπαίδευσης είτε από μέλη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, προκείμενου να τους εκφοβίσουν ή εκβιάσουν για να αλλάξουν τις αποφάσεις τους, καλύπτουμε νομικά τα μέλη του σωματείου μας ώστε να στραφούν νομικά εναντίον τους για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και εκβιασμό.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ Δ. Σ. ΤΗΣ Δ. Ο. Ε. ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ 18ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ & Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΘΑ ΤΟΝ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ

Φρικιαστική γυναικοκτονία στο Περού: Ένας 19χρονος έκαψε ζωντανή την φίλη του όταν του ζήτησε να χωρίσουν

Φρικιαστική γυναικοκτονία στο Περού: Ένας 19χρονος έκαψε ζωντανή την φίλη του όταν του ζήτησε να χωρίσουν

Η Κατερίνε Γκόμες, 18 ετών, είχε εισαχθεί το περασμένο Σάββατο σε νοσοκομείο, με εγκαύματα στο…

Επική γκάφα στην Κάτω Αχαΐα – Μπέρδεψαν τις εθνικές επετείους και γιορτάζουν αύριο την… 28η Οκτωβρίου

Επική γκάφα στην Κάτω Αχαΐα – Μπέρδεψαν τις εθνικές επετείους και γιορτάζουν αύριο την… 28η Οκτωβρίου

Μάλλον τα μπέρδεψαν στην Κ. Αχαϊα! Και αντί να στολίσουν για την 25η Μαρίου ενόψει…

Η χήρα του δημοσιογράφου του Γιώργου Καραϊβάζ: «Κάποιοι ήθελαν να του κλείσουν το στόμα»

Η χήρα του δημοσιογράφου του Γιώργου Καραϊβάζ: «Κάποιοι ήθελαν να του κλείσουν το στόμα»

Τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ σχολίασαν στον ΑΝΤ1 η χήρα του δημοσιογράφου και…