Ομαδικός βιασμός στον Τύρναβο: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση – Ελεύθεροι οι 4 ανήλικοι (Video)

Η επιμέλειά των τεσσάρων ανηλίκων ανατέθηκε στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής - Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση.

dmg 4 6

Μετά από καταγγελία 22χρονης με νοητική στέρηση ότι τέσσερα ανήλικα άτομα τη βίασαν ομαδικά το περασμένο Σάββατο (6/7) στον Τύρναβο, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το παζάρι της περιοχής, οι τέσσερις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά την απολογία τους στον ανακριτή και αφότου αφέθηκαν ελεύθεροι, η επιμέλειά των τεσσάρων ανηλίκων ανατέθηκε στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής. Πρόκειται για τρεις νεαρούς ηλικίας 16 και 17 ετών, που είναι κατηγορούμενοι για κατάχρηση σε ασέλγεια σε άτομο ανίκανο -η κοπέλα αντιμετωπίζει νοητική στέρηση- και ένα 14χρονο, που αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για την συμμετοχή και άλλων ατόμων, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία της 22χρονης, πέντε είναι οι φερόμενοι ως δράστες.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της 22χρονης

Σήμερα η 22χρονη εξετάστηκε και από τον αρμόδιο ιατροδικαστή του Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ το βράδυ του Σαββάτου εξετάστηκε από γυναικολόγο του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Λάρισας, Χρήστο Κραββαρίτη, που πραγματοποίησε την εξέταση, δεν βρέθηκαν εμφανείς κακώσεις στην 22χρονη που παραπέμπουν σε βιασμό.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ιατροδικαστής, πρόκειται για μια περίπτωση «ιδιαιτέρως σοβαρή και αρκετά δύσκολη» και θα χρειαστεί η συνδρομή και άλλων επιστημών και περαιτέρω εξετάσεων.

Ειδικότερα στις δηλώσεις του ο κ. Κραββαρίτης υπογράμμισε τα εξής:

«Εξετέλεσα μετά από παραγγελία του Α.Τ. Τυρνάβου την ιατροδικαστική εξέταση 22χρονης προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν τελεστεί εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή, πρέπει να συναξιολογήσουμε πάρα πολλές παραμέτρους και θα ήταν σκόπιμο αυτή τη στιγμή να μην πω κάτι που θα μπορούσε να εκληφθεί ως μια γρήγορα προσέγγιση. Καλά θα ήταν να αναμένουμε όλα τα αποτελέσματα και από συναφείς επικουρικές ειδικότητες. Η έννοια του βιασμού έχει πάρα πολλές παραμέτρους, υπάρχει βιασμός με την άσκηση σωματικής βίας, αλλά υπάρχουν και πολλές φορές περιπτώσεις τελέσεως συνουσίας χωρίς να υπάρχει εμφανή τουλάχιστον μακροσκοπικά άσκηση σωματικής βίας. Ο βιασμός είναι βιασμός σύμφωνα με τις παραμέτρους που επιβάλλει το νομικό πλαίσιο. Στα πλαίσια της εμφάνισης κακώσεων που να τεκμηριώνουν κατά αδιάσειστο τρόπο τον βιασμό αυτό δεν προκύπτει. Όμως υπάρχουν παράμετροι οι οποίοι συναξιολογούνται και ενδεχομένως να είναι εκείνοι που θα δώσουν το αποτέλεσμα που θα μας διαφωτίσει».

Δείτε το βίντεο:

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet