Ολυμπιακός U19: Τα «χρυσά παιδιά» του ελληνικού ποδοσφαίρου κατέκτησαν το Youth League (video)

Ο Ολυμπιακός Κ19 έκανε σπουδαία εμφάνιση στη Νιόν, διέλυσε τη Μίλαν με 3-0 και στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης!

ΟΛΥ ΝΙΣ

Στην κορυφή της Ευρώπης ανέβηκαν τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού, καθώς μετά από ονειρική εμφάνιση στο δεύτερο κυρίως μέρος επικράτησαν μέσα σε ένα εξάλεπτο (!) με 3-0 της Μίλαν στον τελικό της Youth League που ολοκληρώθηκε στη Νιόν της Ελβετίας παρουσία πολλών Ελλήνων που βρέθηκαν στις εξέδρες.

Οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα σε επίπεδο νέων που κατακτά το Youth League, δηλαδή το… Τσάμπιονς Λιγκ των μικρών. Έτσι ο   Θάνος Κουτσογούλας σήκωνε το τρόπαιο στον ελβετικό ουρανό και μαζί του τον Ολυμπιακό και το ελληνικό αναπτυξιακό ποδόσφαιρο στα ουράνια.

Η ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου «χτύπησε» τρεις φορές μέσα σε έξι λεπτά με τους Μουζακίτη (60′), Παπακανέλλο (61′) και με το εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Μπάκουλα (66′) έριξε νοκ άουτ τους Ιταλούς πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τροπαίου στο Final 4 στη Νιον της Ελβετίας.

Για να βρεθεί στον τελικό η ομάδα του Πειραιά απέκλεισε κατά σειρά τις ΛέτσεΚαμπάλαΊντερΛανς, στον προημιτελικό τη Μπάγερν Μονάχου και στον ημιτελικό του final-4 τη Ναντ. Από την άλλη η ομάδα της Ιταλίας απέκλεισε τις Ντόρτμουντ, Νιουκάσλ, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπράγκα, στον προημιτελικό τη Ρεάλ Μαδρίτης και στον ημιτελικό του final-4 στη Νιόν, την Πόρτο.

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…