Ολυμπιακός: Ώρα αποφάσεων – Την Τρίτη το έκτακτο ΔΣ της ΠΑΕ

Την Τρίτη (8/11) θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, το οποίο προανήγγειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με δηλώσεις του μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και τις αιχμές που άφησε κατά της κυβέρνησης.

1509957410459 Pireas ORE3684

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε στου Ρέντη και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη Super League.  Μετά τις εξελίξεις αυτές αποφασίστηκε ότι την Τρίτη (8/11) θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο ΔΣ του Ολυμπιακού, κατά το οποίο θα παρθούν αποφάσεις για το πως θα κινηθεί η ΠΑΕ, μετά τα όσα κατήγγειλαν οι «ερυθρόλευκοι» για το φασιστικό παρακράτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με ευθύνη της Κυβέρνησης.

 

Μολονότι φαίνεται ακραίο να συμβεί, τι σημαίνει μια ενδεχόμενη αποχώρηση του Ολυμπιακού από τη Super League:   Η απάντηση είναι ότι θα βρεθεί στη Γ’ Εθνική, καθώς ο ΚΑΠ προβλέπει υποβιβασμό δύο κατηγοριών, κάτι που φυσικά θα έχει «καταστροφικές» συνέπειες για τον σύλλογο του Πειραιά.

 

Αναλυτικά το άρθρο 3, του ΚΑΠ, στο παράρτημα 1 αναφέρει τα εξής:

Άρθρο 3. Αποχώρηση Π.Α.Ε. από πρωτάθλημα σε εξέλιξη

1. Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:

α) με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν,

β) με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποχώρησής της είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

2. Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη