Newsroom

Newsroom

Ολοταχώς για ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα – Έως και 1.000 κρουσματα περισσότερα από χθες!

Πληροφορίες ακόμη και για 5.000 κρούσματα ενώ χθες καταγράφηκαν περίπου 3.900

5284662

Με γοργούς ρυθμούς αυξάνονται καθημερινώς τα κρούσματα κορονοϊού εντείνοντας την ανησυχία για έξαρση της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να καταγράψει νέο ρεκόρ σήμερα Τρίτη φτάνοντας ακόμα και τα 5.000 κρούσματα. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.937 νέα κρούσματα και 54 θανάτους από κορονοϊού.

Οι ειδικοί φοβούνται πως τα κρούσματα θα συνεχίζουν να ανεβαίνουν ειδικά μετά τις ανησυχητικές εικόνες που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη κατά τους εορτασμούς όπου δε τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

«Βόμβα» από Σαρηγιάννη: Υποχρεωτικό τεστ και για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η πρόταση – σκέψη του Δημοσθένη Σαρηγιάννη ο οποίος θεωρεί ως «κλειδί» την άμεση αύξηση των τεστ,προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά, καλώντας παράλληλα την Πολιτεία να θεσπίσει την υποχρεωτική διενέργεια ενός self test την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους. Ανεξαρτήτως αν πρόκειται για εμβολιασμένους ή όχι. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1,ο καθηγητής αφού αρχικά έκανε έκκληση για τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, στη συνέχεια διευκρίνισε ότι «υπάρχει πιθανότητα 10-12% να κολλήσει κορονοϊό ένας εμβολιασμένος, που μπορεί να μην έχει καν συμπτώματα, ο οποίος μπορεί να μεταδώσει τον ιό και να συμβάλλει στην διασπορά του κορονοϊού»

Ως εκ τούτου, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πέρα από το ότι πρέπει να παίρνουμε μέτρα προστασίας και αποστάσεις χρειάζεται να αυξήσουμε τα τεστ. Προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά πρέπει να διπλασιάσουμε τα τεστ που γίνονται. Αυτό μπορεί να γίνει άμεσα με το να γίνει υποχρεωτικό ένα self test την εβδομάδα σε όλους τους εργαζόμενους εμβολιασμένους ή όχι».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη