Newsroom

Newsroom

Ολομόναχος πλέον ο Μητσοτάκης για τις Πρέσπες – Τον «αδειάζει» ακόμα και Βέμπερ

Αν και μιλάει άπταιστα αγγλικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον δυσκολεύεται να εξηγήσει τη θέση του στους ευρωπαίους συμμάχους του

4606952

Τελευταίο «κρούσμα» ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο συσπειρώνεται η ΝΔ, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος, μιλώντας στο euractiv.com, δήλωσε ότι όλοι συμφωνούν υπέρ της λύσης, στην εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες διαφωνία για το ονοματολογικό.

Όλοι γνωρίζουν ότι η ΠΓΔΜ έχει θετικό οικονομικό και ευρωπαϊκό μέλλον, δήλωσε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Διπλωματική ήταν η απάντηση του Βέμπερ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη στάση της Νέας Δημοκρατίας η οποία έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας στο ελληνικό κοινοβούλιο.

«Επισήμως, η αντιπολίτευση δεν είναι απαραίτητη για την αποδοχή ενός συμβιβασμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντιτίθεται στην εξεύρεση συμβιβασμού», δήλωσε ο κ Βέμπερ, αναφέροντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη για τη διαπραγμάτευση και την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Ποιος είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ είναι ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και άρα εξ ορισμού το φαβορί για τη θέση αυτή.

Είναι μάλιστα ο υποψήφιος τον οποίο στήριξε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εσωτερική διαδικασία για το χρίσμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ δεν έχει κρύψει μάλιστα την αντιπάθειά του για τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση, και το καλοκαίρι του 2017 έκανε το απίθανο: υποσχέθηκε ότι η Γερμανία θα δώσει ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα, όμως “όχι σε αυτή την κυβέρνηση, αλλά σε μια άλλη κυβέρνηση”! Βέβαια, τελικά έπεσε έξω, γιατί την ελάφρυνση χρέους την πήρε αυτή η κυβέρνηση τελικά.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη