Ολοκληρωτική έλλειψη ενσυναίσθησης από τον Μαρκόπουλο για τα Τέμπη

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος με τα όσα κάνει ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την τραγωδία των Τεμπών και βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος

dimitris markopoulos

Ο έχων ολοκληρωτική έλλειψη ενσυναίσθησης, αλλά και στοιχειώδους αντίληψης για το ρόλο μίας επιτροπής, που διερευνά ένα δυστύχημα με 57 νεκρούς, επιδίδεται διαρκώς και ακατάπαυστα σε προσβλητικές συμπεριφορές, διαπληκτίζεται σε κάθε ευκαιρία με βουλευτές, επιχειρεί να παρέμβει στο έργου τους μάλιστα ορισμένες φορές και εκπέμπει μία εικόνα πλήρους ευτελισμού της διαδικασίας.

Είναι εντυπωσιακό ότι ο κ. Μαρκόπουλος δεν πτοείται από τίποτα. Κοινώς δεν ορρωδεί προ ουδενός, όταν θεωρεί ως καθήκον του όχι να διασφαλίσει μία διαδικασία που θα φωτίσει την υπόθεση, αλλά να διαμορφώσει μία «περίμετρο ασφάλειας» για τις όποιες κυβερνητικές ευθύνες.

Θα ήταν ακόμα και «κατανοητή» (όχι αποδεκτή βέβαια) μία τέτοια… αγωνία εάν γινόταν όμως με κάποια τήρηση της κοινοβουλευτικής τάξης και των κανόνων της ευγένειας, φυσικά και με σεβασμό στον πόνο των οικογενειών, που αναμένουν δικαιοσύνη.

Αλλά ο κ. Μαρκόπουλος έχει διολισθήσει στην απύθμενη και εκκωφαντική γελοιότητα, σε τέτοιο βαθμό που αναρωτιέται κανείς μήπως το κάνει επίτηδες για να απαξιώσει πλήρως την επιτροπή και να προκαλέσει την αποστροφή του μέσου πολίτη, ώστε να μην δίδεται ιδιαίτερη σημασία στα όσα γίνονται και λέγονται μέσα σε αυτή.

Άλλωστε και ο ίδιος φροντίζει με κάθε ευκαιρία να αποτινάξει ακόμα και το τελευταίο στίγμα σοβαρότητας, που θα έλεγε κανείς αφελώς και με γενναιοψυχια ότι διαθέτει, καθώς και στις άλλες δημόσιες παρεμβάσεις του, εκτός επιτροπής δηλαδή, εμφανίζεται ως κοινός τραμπούκος με τόση απαρέσκεια στο ύφος του, που προκαλεί απέχθεια. Όπως έγινε πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή, στη διάρκεια της οποίας επιτέθηκε με σκαιό και απαράδεκτο τρόπο σε δημοσιογράφο.

Στην εξεταστική ο κ. Μαρκόπουλος έχει καταφέρει να δημιουργεί μόνο εντάσεις και να εκπλήσσει με την ικανότητά του να πέφτει σε όλο και πιο χαμηλό επίπεδο.

Τα δύο τελευταία κρούσματα της ιταμής συμπεριφοράς του ήταν οι νουθεσίες που απηύθυνε στην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη και οι χονδροειδείς ειρωνείες προς την Πέτη Πέρκα της Νέας Αριστεράς.

Την κυρία Αποστολάκη μόνο που δεν την… μάλωσε για τις ερωτήσεις, που εκείνη απηύθυνε στον Κώστα Καραμανλή. Η έμπειρη βουλευτής τον κοιτούσε σχεδόν αποσβολωμένη, μην μπορώντας να πιστέψει αυτό που ζούσε εκείνη την ώρα.

Ακόμα χειρότερο ήταν το ύφος του προς την κυρία Πέρκα, προς την οποία απευθύνθηκε με γλώσσα πεζοδρομίου ή έστω καφενειακή, που μόνο μεταξύ παρέας «κολλητών» οι οποίοι παίζουν χαρτιά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ίσως ούτε εκεί. Η κυρία Πέρκα έμεινε να τον κοιτάζει απορημένη, καθώς είναι αδιανόητο να απευθύνεται κάποιος σε μία τέτοια επιτροπή με το συγκεκριμένο τρόπο του κ. Μαρκόπουλου.

Χαρακτηριστικό του πόσο κακή εντύπωση έχει αφήσει ο κ. Μαρκόπουλος με τα όσα κάνει στην εξεταστική επιτροπή είναι και το σχόλιο που έκανε ο Νίκος Χατζηνικολάου στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον real fm.

Με όσο πιο ήπιο τρόπο μπορούσε ο κορυφαίος δημοσιογράφος, που έχει τεράστια εμπειρία από τέτοιες πολιτικές και κοινοβουλευτικές καταστάσεις, τόνισε ότι ο κ. Μαρκόπουλος έχει παίξει αρνητικό ρόλο, διαχειρίστηκε τα καθήκοντά του πλημμελώς και προβληματικά, διαπληκτίστηκε με συναδέλφους του και σημείωσε ότι ο βουλευτής αποδείχθηκε πολιτικά ανεπαρκής για το ρόλο του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής.

Μπορείτε να ακούσετε τα σχετικά σχόλια του Νίκου Χατζηνικολάου πατώντας εδώ, στο τρίτο απόσπασμα, από το 7:30

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…