Newsroom

Newsroom

Oλοκληρώθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Δυτέρας με θέμα τις αποκρατικοποιήσεις και τα μέτρα που πρέπει…

Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Δυτέρας με θέμα τις αποκρατικοποιήσεις και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. Σε δηλώσεις του ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι συζητήθηκε το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, ενώ η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τρίτη. Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι «το νέο μοντέλο ανάπτυξης και ένα μικρότερο κράτος πιο φιλικό για τον πολίτη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι δεν έγινε συζήτηση για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, αλλά συζητήθηκαν οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την παράνομη μετανάστευση και τα οικονομικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε, «είχαμε μια ενημερωτικού χαρακτήρα συζήτηση για τις αποκρατικοποιήσεις. Εκείνο που συμφωνήθηκε είναι η διαφάνεια, η νομιμότητα, η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και η δημιουργία επενδύσεων που θα φέρουν θέσεις εργασίας». Πάντως, όσον αφορά τα μέτρα, ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν έγινε καμία αναφορά στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση θέλει να αναδείξει την υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας απέναντι στους δανειστές της προχωρώντας σε όλες τις μεταρρυθμίσεις, δομικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα.