Newsroom

Newsroom

Ολοκληρώθηκε η πορεία των αγροτών στη Βουλή

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιησαν οι αγρότες στα πλαίστα του Παναγροτικού συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν. Οι αγρότες επέδωσαν ψήφισμα προς τον…

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιησαν οι αγρότες στα πλαίστα του Παναγροτικού συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν.

Οι αγρότες επέδωσαν ψήφισμα προς τον πρόεδρο της Βουλής και στη συνέχεια παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα. Όπως ανέφεραν πρόκειται να συνεδριάσουν άμεσα για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους και δεν απέκλεισαν να υπάρξουν εκπλήξεις στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

«Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ», ήταν το κεντρικό σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα. Οι αγρότες έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν καταθέτουν τα όπλα. Παρά το γεγονός ότι έχουν αποφασίσει να αποχωρήσουν από τα μπλόκα.

Νωρίτερα περίπου 4.000 αγρότες συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση.


Η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων είχε καλέσει τους εργαζόμενους της πρωτεύουσας «να συμπαραταχθούν με την αγροτιά στη μάχη που δίνει για την επιβίωσή της», τονίζοντας πως το ζητούμενο είναι μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη με γνώμονα την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.


Στο συλλαλητήριο παρευρέθηκε όπως είχε ανακοινωθεί, και η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.