Newsroom

Newsroom

Ολοκληρώθηκε η παρέλαση στην Αθήνα – "Να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν χαρίστηκε στο λαό μας, όλα κατακτήθηκαν με αγώνες"

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν χαρίστηκε στο λαό μας, όλα κατακτήθηκαν με αγώνες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά…

parelasi 1

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν χαρίστηκε στο λαό μας, όλα κατακτήθηκαν με αγώνες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, το μήνυμα της εθνικής επετείου είναι πως όταν ένας λαός διεκδικεί αυτά που δικαιούται, όση δύναμη κι αν έχουν οι αντίπαλοί του, τότε «όλα μπορεί να τα καταφέρει».

«Γιορτάζουμε σήμερα με περηφάνια την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Η Ελληνική Επανάσταση, πνευματικό τέκνο του Διαφωτισμού και των πανανθρώπινων αξιών της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της κοινωνικής απελευθέρωσης, απότοκο του μεγάλου ξεσηκωμού του λαού μας, όρισε το αξιακό πλαίσιο πάνω στο οποίο συγκροτήθηκε το σύγχρονο ελληνικό κράτος. Ένα πλαίσιο που μας ορίζει, μας προστάζει, να διατηρούμε ως κόρη οφθαλμού την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού», επεσήμανε εξάλλου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι σήμερα ο Ελληνισμός ενωμένος δίνει τον δικό του αγώνα και στέλνει, από κοινού με όλους τους λαούς της ενωμένης Ευρώπης, μήνυμα για τις βασικές αρχές της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

 Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι το μήνυμα της φετινής επετείου είναι πως όποιος προσβάλλει και απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας «θα μας βρει ενωμένους».

Η παρέλαση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, χωρίς κιγκλιδώματα για το κοινό.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη