Newsroom

Newsroom

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι οι συγκεντρώσεις και πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της  Αθήνας, με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ ξανά…

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι οι συγκεντρώσεις και πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της  Αθήνας, με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά» και με τη συμμετοχή περίπου 15.000 διαδηλωτών.

«Η εργατική πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, αλλά και επίκαιρων αγώνων για τα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος. «Τιμούμε σήμερα τους διακόσιους κομμουνιστές και πατριώτες που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, οι οποίοι μας στέλνουν ένα διαχρονικό κάλεσμα για αγώνες και θυσίες για την ανεξαρτησία, την προκοπή και τη δικαιοσύνη στη χώρα μας», πρόσθεσε.

Στην Κλαυθμώνος βρέθηκε και η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία δήλωσε: «Φέτος είναι μια ξεχωριστή Πρωτομαγιά, σηματοδοτεί ένα τέλος και μία αρχή. Σε τρεις εβδομάδες θα έχουμε το τέλος των πολιτικών που αναιρούν εργασιακά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί κυριολεκτικά με αίμα.  Και θα είναι μια νέα αρχή, μια αρχή για την Περιφέρεια Αττικής, μια αρχή για την Ελλάδα, μια αρχή για ολόκληρη την Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, που παρέμεινε κλειστός κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων, έχει τεθεί και πάλι σε λειτουργία, ενώ κανονικά λειτουργούν το μετρό, το τραμ και ο ΗΣΑΠ. Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορούν μέχρι τις 9 το βράδυ, λόγω στάσης εργασίας.

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως