Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση στον προσφυγικό καταυλισμό του Ελληνικού

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση στον προσφυγικό καταυλισμό που έχει στηθεί από τα ξημερώματα στο χώρο του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού.

5930f8091dc524d55f8b4786

Η επιχείρηση εκτελέστηκε χωρίς προβλήματα ή ταραχές ενώ στο χώρο βρέθηκε και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 4.40 όταν ισχυρές
δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν την
περιοχή, όπου τους τελευταίους μήνες
έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες πρόσφυγες
και μετανάστες, και αναμένεται να
προχωρήσουν σε εκκένωση του καταυλισμού,
για τις συνθήκες διαβίωσης στον οποίο
υπάρχουν πολλές καταγγελίες.

Οι οικογένειες προσφύγων και μεταναστών, που αριθμούν περίπου 450 άτομα, μεταφέρονται με εννέα πούλμαν μισθωμένα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και αστικά λεωφορεία στη νέα δομή φιλοξενίας στη Θήβα.

  Οι 150 πρόσφυγε και μετανάστες που είναι μόνοι τους θα μοιραστούν σε διάφορες δομές, όπως στη Θήβα στο Δερβένι και στα Οινόφυτα), αφού πρώτα μεταφερθούν για εξακρίβωση στοιχείων στο τμήμα αλλοδαπών.

Σημειώνεται ότι χθες βράδυ μοιράστηκαν στους πρόσφυγες ειδικές συσκευασίες για να μαζέψουν τα πράγματά τους, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχουν αντιρρήσεις από την πλευρά των προσφύγων για τη μεταφορά τους.



Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής η επιχείρηση εξελίσσεται ομαλά χωρίς αντιδράσεις και με τη παρουσία εκπροσώπων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και παρατηρητών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ωστόσο, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, χθες το βράδυ περίπου 25 οικογένειες που διαμένουν στην αίθουσα αφίξεων του παλαιού αεροδρομίου αντέδρασαν για τη μεταφορά τους στη Θήβα, ζητώντας να πάνε σε διαμερίσματα. Ο ίδιος σχολίασε ότι η μεταφορά των μεμονωμένων προσφύγων στο Τμήμα Αλλοδαπών συνιστά σύλληψη.  

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου δήλωσε ότι “ο ισχυρισμός ότι η εκκένωση γίνεται εθελοντικά δεν ισχύει. Ζήτησαν χθες από τους πρόσφυγες να υπογράψουν ένα χαρτί ότι συμφωνούν να φύγουν αλλά δεν ήξεραν τι υπογράφουν. Είναι σαφές ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μεθοδεύει την εκκένωση στο πλαίσιο μιας συνολικότερης πολιτικής εγκλωβισμού στα νησιά και αποκλεισμού από τις πόλεις”.

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…