Newsroom

Newsroom

Όλη η πόλη ένας καμβάς: Η νέα δράση της πρωτοβουλίας Support Art Workers

«Όλη η πόλη ένας καμβάς» ονομάζεται η νέα δράση του κινήματος Support Art Workers, που έχει ως στόχο να γεμίσει την πόλη μας με έργα τέχνης, που σχηματίζουν τη λέξη «Solidarity».

artworkers2

Η ανακοίνωση του Support Art Workers για την δράση

Η συμβολή της Τέχνης σε κρίσιμες περιόδους της Ιστορίας είναι αδιαμφισβήτητη. Είτε ως μηχανισμός διατήρησης της συλλογικής μνήμης και καταγραφής των σημαντικότερων ιστορικών γεγονότων, είτε ως φωνή αντίστασης στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.

Διανύουμε μια περίοδο έκρυθμων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός αισθήματος φόβου και αβεβαιότητας στον κόσμο. Ταυτόχρονα ωστόσο, οι αγώνες και τα μέτωπα αντιμετώπισης διαρκώς πληθαίνουν (αγώνες ενάντια στον περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων, την λεηλασία της φύσης, τις ρατσιστικές πολιτικές, την καταστολή, την πατριαρχία και τις γυναικοκτονίες κ.ά).

Ως ArtWorkers, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να διαθέσουμε τα μέσα μας για να αναδείξουμε την κατάσταση που επικρατεί, να θέσουμε υπό κοινό πρίσμα όλους τους αγώνες και να αντισταθούμε συλλογικά.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη