ΠΤ

Παναγιώτης Τζανετής

Οι ζωές των Ελλήνων μετράνε!

Ο Οκτώβρης βγήκε με 15.138 λιγότερους ενώ ο Νοέμβριος θα κλείσει σίγουρα με το 18 μπροστά.

αρχείο λήψης 0

Σε όλο αυτό το διάστημα η κυβερνητική στάση υπήρξε απαθής και περιγραφική, ούτε καν δημοσιογραφική. Μετράει απλώς στον άβακα, με περισσότερη ή λιγότερη ακρίβεια, και μας βρίσκει στο τέλος Νοεμβρίου σχεδόν κατά 3 χιλιάδες λιγότερους!
Την ίδια στιγμή η κοινή γνώμη απαντά στους δημοσκόπους ότι κατά 33-35% θεωρεί επιτυχή την διαχείριση της πανδημίας. Όχι μόνο ένας στους τρεις Έλληνες εμφανίζεται «να συνομιλεί με τα πνεύματα» αλλά η διαχείριση της πανδημίας γοητεύει και πολλούς που δενπροτιμούν την Νέα Δημοκρατία, δεδομένου ότι τα ποσοστά ικανοποίησης από την διαχείριση της πανδημίας φαίνεται να υπερβαίνουν την εκλογική προτίμηση σ’ αυτήν.

Με την απομόνωση και την αποστασιοποίηση φαίνεται ότι έχω χάσει επεισόδια γιατί τέτοιες περιπτώσεις ενθουσιασμένων δεν υπάρχουν στον δικό μου κύκλο. Βέβαια για να το λένε τόσοι ειδικοί δεν το αμφισβητώ. Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε! Δεν δείχνουν πάντως οι αναλυτές να εκπλήττονται από αυτή την στάση του κοινού ούτε διακρίνουν χαρακτηριστικά συμπεριφοράς άξια επιστημονικής ερμηνείας Αντιθέτως, θαυμάζουν την εθνική ομοψυχία και την λαική αισιοδοξία ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!
Οι Έλληνες είναι άλλο, αυτοί ναι πεθαίνουν και μάλιστα σαν τα σκυλιά …

Στα κανάλια που παρήγαγαν, παρήγγειλαν και πρόβαλαν αυτές τις μετρήσεις η συζήτηση συνεχίζεται με σοβαροφάνεια Συνταγματολόγοι και νομομαθείς μιλούν για νέες διατάξεις κι εγκυκλίους που θα μπουρδουκλώσουν τον ιό. Όλο νόμοι κι αστυνόμοι και σπανίως υπονόμοι, έλεγε ο Ρασούλης. Μια ελαφρά μόνο μεταστροφή διαφάνηκε στην βαθμολογία του κοινού για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, σε σχέση με τις αρχές του μήνα. Ούτε κατά 3% δεν μειώθηκαν οι θαυμαστές της αξιοθαύμαστης πολιτικής Πλεύρη – Μητσοτάκη, με τους 3000 νεκρούς σε αυτό τον μήνα! Τηρουμένων των αναλογιών, για να πέσουν πχ στο 25% οι «θαυμαστές», θα πρέπει να πεθάνουν περίπου 8.000 ακόμη. Άρα, οι ζωές των Ελλήνων μετράνε αλλά λίγο!

Ακόμη και έτσι όμως, οι δημοσκόποι διαβεβαιώνουν το Μαξίμου πως ο θαυμασμός του κοινού θα συνεχιστεί, στο βαθμό που τα αφεντικά των ΜΜΕ συνεχίσουν να μένουν ευχαριστημένα. «Και τα μικρά του τα μερμυγκάκια, χειροκροτάνε μ’ ενθουσιασμό!»
κορόιδευε ο Μάνος Λοίζος τον πατερναλισμό και την χειραγώγηση μισό αιώνα πριν. Που να ήξερε …

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΤΙ, ΠΑΡΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ …

Και μια και πιάσαμε απόντες μεγάλους δημιουργούς… αυτή η μπόρα προβλέπεται να τελειώσει με ένα μεγάλο πάρτι σαν του Λουκιανού, όπου το έθνος θα παρασημοφορήσει τον κ. Καραμανλή τρένων, λεωφορείων κι αραμπάδων. Θα τιμήσει και
την κα Κεραμέως των συναιρεθέντων σχολικών τμημάτων. Θάρθει κι ο κ Πιερακάκης της τηλεργασίας που δεν έγινε, του εκθαμβωτικού εμβολιαστικού θαύματος και της απογραφής. Θάρθουν κι όσοι έλεγχαν τους εργασιακούς χώρους, ενώ ο κ Πέτσας θα λέει με ένα ποτήρι στο χέρι για τα εκατομμύρια που εξοικονόμησε από τις ΜΕΘ που δεν έφτιαξε, όπως δολίως του υπαγόρευε ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι κι ο Μπάμπης με τον Άκη που πετάγανε διάφορα αστειάκια για να διασκεδάζει ο κόσμος… Και τότε θα βγουν στη σκηνή περιχαρείς και οι 20 – 25 χιλιάδες σκιές, λίγο πριν την αυλαία. Γιο-ΧΟ- χΟ, Γιο-ΧΟ- χΟ, με ένα μπουκάλι ρούμι! Στην μπάντα να περάσει η (πολυπληθής) παρέα μας και στο τέλος … σ’ ένα αερόστατο θα μπούμε όλοι, να συνεχίσουμε στον ουρανό!

Τελευταίος θα μπουκάρει όπως λέει το ίδιο τραγουδάκι κι ο Ζορρό, υπό τις φρενήρεις επιδοκιμασίες του πλήθους. Θα τους ευχαριστήσει όλους και θα τους διαβεβαιώσει ότι τα όσα τραγικά είδαν να συμβαίνουν δεν ήταν παρά μια παράσταση και
με το παιδιάστικο ύφος του στο τέλος θα τραυλίσει: Δεν μετράει, στα αστεία παίζαμε …

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

versailles

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

Τονίζοντας ότι «η πρόσβαση στα τρόφιμα είναι ένα δικαίωμα που αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο»…

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

rafah

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, από αέρος και από το πυροβολικό, συνεχίζονται από την περασμένη νύχτα και…

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

toyrkia

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα (6/07) στην περιοχή Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.