Newsroom

Newsroom

Οι υποψήφιοι που… σάρωσαν στον α' γύρο των εκλογών

Ποσοστά που θυμίζουν περισσότερο… Βόρεια Κορέα παρά αυτοδιοικητικές εκλογές συγκέντρωσαν ορισμένοι υποψήφιοι που εκλέγονται από τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με…

kalpi 10 1

Ποσοστά που θυμίζουν περισσότερο… Βόρεια Κορέα παρά αυτοδιοικητικές εκλογές συγκέντρωσαν ορισμένοι υποψήφιοι που εκλέγονται από τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Δύο μάλιστα ήταν οι υποψήφιοι που απέσπασαν ποσοστό μεγαλύτερο του 90%: Ο Πέτρος Ανδρεάκος στο δήμο Ανατολικής Μάνης (93,21%) και ο Δημήτρης Κόκκινος στο δήμο Μυλοποτάμου (91,49%). Από κοντά και ο Ιωάννης Σεντελές στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων με 87,70%, ενώ ποσοστό πάνω από 80% συγκέντρωσε και ο Ιωάννης Τζίτζιος στο δήμο Σιθωνίας (80,86%) και αντίστοιχο ποσοστό συγκεντρώνει στο δήμο Μαλεβιζίου ο Κωνσταντίνος Μαμουλάκης (79,55%, με ενσωμάτωση στο 67,35%).

Τρεις ακόμα δήμαρχοι εξελέγησαν με ποσοστό μεγαλύτερο του 70%: Ο Γιώργος Ντασιώτης  στο δήμο Αλιάρτου (78,46%), ο Δημήτρης Κιούσης στο δήμο Κρωπίας (75,92%) και ο Ηρακλής Τριχείλης στο δήμο Μονεμβασίας (73,86%).

Και βέβαια, υπάρχουν και τέσσερις δήμαρχοι που εξελέγησαν με το… δικτατορικό 100% των ψήφων, καθώς κατέβηκαν χωρίς αντίπαλο στις εκλογές. Πρόκειται για τους Θεόδωρο Μπάμπαλη (δήμος Αγράφων), Φώτη Μάγγο (δήμος Λειψών), Παύλο Πολάκη (δήμος Σφακίων) και Μαρία Αλειφέρη-Κάμμα (δήμος Τήλου).