Newsroom

Newsroom

Οι ταινίες της εβδομάδας: Τι θα δούμε στις αίθουσες;

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ξεχωρίζουν το κοινωνικό δράμα «Οι Αγώνες Μας» του Γκιγιόμ Σενέζ και Η Χήρα του Τζόρνταν Πιλ.  

siter brothers

«Arctic»

Ένας άνδρας παγιδεύεται στην καρδιά της Αρκτικής μετά την πτώση του αεροπλάνου του. Προσπαθεί να επιβιώσει κατασκευάζοντας το δικό του καταφύγιο, κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να βρει τροφή, αλλά και να αποφύγει τους κινδύνους που προκύπτουν, ενώ την ίδια στιγμή δεν παραλείπει να στέλνει σήματα SOS, ελπίζοντας σε διάσωση. Ο ήρωας μας πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει στην ασφάλεια του καταφυγίου του ή αν θα αναζητήσει ενδεχόμενη σωτηρία στο άγνωστο και εξαιρετικά αντίξοο περιβάλλον της Αρκτικής.

Σκηνοθεσία: Joe Penna, Σενάριο: Joe Penna και Ryan Morrison, Ερμηνεύουν: Mads Mikkelsen και Maria Thelma Smáradóttir.

«Η Χήρα» (Greta)

Η Φράνσις, μία νεαρή γυναίκα που πενθεί τον θάνατο της μητέρας της, ανακαλύπτει μία χαμένη τσάντα στο μετρό της Νέας Υόρκης και αποφασίζει να την επιστρέψει στην κάτοχο της. Αυτή είναι η αρχή μίας ασυνήθιστης φιλίας με την αινιγματική χήρα Γκρέτα, παρά τη δυσαρέσκεια της καλύτερης της φίλης Eρικα που κατά τα άλλα βοηθάει την Γκρέις να εγκλιματιστεί στη μεγάλη πόλη. Η Φράνσις αγνοεί τις ανησυχίες της φίλης της, όμως τα κίνητρα της Γκρέτα είναι πιο νοσηρά από αυτό που φαντάζεται.

Σκηνοθεσία: Neil Jordan, Σενάριο: Ray Wright και Neil Jordan, Ερμηνεύουν: Isabelle Huppert, Chloë Grace Moretz, Maika Monroe και Jane Perry.

«Οι αδερφοί Σίστερς» (The Sisters Brothers)

Δύο αδέλφια ο Ελι και ο Τσάρλι Σίστερς προσλαμβάνονται για να σκοτώσουν έναν χρυσοθήρα που έκλεψε από το αφεντικό τους. Το ταξίδι τους στην Αγρια Δύση θα είναι μια αποκάλυψη.
Σκηνοθεσία: Jacques Audiard, Σενάριο: Jacques Audiard και Thomas Bidegain, Ερμηνεύουν: John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal και Riz Ahmed.

«Το πάρκο των θαυμάτων» (Wonder Park)

Μια 8χρονη με ταλέντο στις μηχανολογικές εφευρέσεις δημιουργεί με τη φαντασία της ένα εντυπωσιακό λούνα παρκ που όμως, όπως ανακαλύπτει, ζωντανεύει. Όταν το αγαπημένο της πάρκο κινδυνεύσει, μόνο εκείνη μπορεί να σώσει τη δημιουργία της με τη βοήθεια της ασταμάτητης φαντασίας της και των πολύ ξεχωριστών φίλων της.

Σκηνοθεσία (ελλ.): Φώτης Πετρίδης, Σενάριο: Josh Appelbaum και André Nemec, Ερμηνεύουν: Γιώργος Λιανός, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Τζίνη Παπαδοπούλου και Θάνος Λέκκας.

«Οι Αγώνες μας» (Nos Batailles)

Ο Ολιβιέ κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει καθημερινά τις αδικίες ενάντια στους υπαλλήλους στο εργοστάσιο όπου εργάζεται. Αλλά από τη μια μέρα στην άλλη, όταν η σύζυγός του εγκαταλείπει ξαφνικά την οικογένεια τους, μένει μόνος του να τα βγάλει πέρα με τις ανάγκες των παιδιών, τις προκλήσεις της καθημερινότητας και τη δουλειά του. Αντιμέτωπος με αυτές τις νέες ευθύνες, αγωνίζεται να βρει μια ισορροπία. Γιατί η Λώρα δεν θα επιστρέψει.

Σκηνοθεσία: Guillaume Senez, Σενάριο: Raphaëlle Desplechin και Guillaume Senez, Ερμηνεύουν: Romain Duris, Basile Grunberger, Lena Girard Voss και Lucie Debay.

«Σκιά» (Ying)

Η πλοκή που βασίζεται στην ιστορία των Τριών Βασιλείων της Κίνας έχει στο επίκεντρό της έναν αδυσώπητο βασιλιά, ο οποίος εκδιώκεται από την πατρίδα του μαζί με το λαό του. Χάρη και στη βοήθεια του αποφασιστικού στρατηγού του με τις άγνωστες μυστηριώδεις δυνάμεις, συνωμοτούν για να συντρίψουν το γειτονικό βασίλειο.

Σκηνοθεσία: Yimou Zhang, Σενάριο: Wei Li και Yimou Zhang, Ερμηνεύουν: Chao Deng, Li Sun, Ryan Zheng και Qianyuan Wang.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη