Newsroom

Newsroom

Oι ταινίες της εβδομάδας: Από 13 Απριλίου στους κινηματογράφους

Οι γιορτές του Πάσχα πλησιάζουν και οι περισσότεροι θα εγκαταλείψουν τις πόλεις για να περάσουν τις μέρες αυτές με τους φίλους και τις οικογένειες τους. Παρ' όλα αυτά, για τους φίλους του κινηματογράφου και για όσους παραμείνουν στην πόλη, τέσσερις νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες.

58ef33c71dc52414688b4648

«Στα δάση της Σιβηρίας»

Στη γαλλική περιπέτεια του Σαφί Νεμπού, η οποία βασίζεται στο αυτογραφικό βιβλίο του Σιλβέν Τεσόν, ένας άνδρας εγκαταλείπει τον πολυτελή βίο του και ταξιδεύει έως τα παγωμένα δάση της Σιβηρίας, επιλέγοντας τη ζωή σε μία καλύβα, μόνο με τα απολύτως απαραίτητα, προκειμένου να εκπληρώσει την ανάγκη του για ελευθερία. Όμως, σύντομα, αντιλαμβάνεται ότι η ζωή σε ένα τέτοιο μέρος δεν έχει την ηρεμία που είχε φανταστεί, αφού ο κίνδυνος καραδοκεί παντού. Η συνάντησή του με έναν Ρώσο καταζητούμενο, που ζει κρυμμένος για χρόνια εκεί, οδηγεί σε μια αναπάντεχη σχέση. Παίζουν οι Ραφαέλ Περσονάζ και Γιεβγκένι Σιντίκιν.


«Το ταξίδι του αυτοκράτορα 2: Το κάλεσμα»

Καταθέτοντας μία θαυμάσια μαρτυρία της ανεξερεύνητης πολικής άγριας ζωής, αλλά και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ο – βραβευμένος με Όσκαρ – Λικ Ζακέ, δώδεκα χρόνια μετά το συγκινητικό ντοκιμαντέρ για τους αυτοκρατορικούς πιγκουίνους και την περιπέτεια αναπαραγωγής τους, επιστρέφει με ένα ακόμα μοναδικό εγχείρημα, που θέτει ερωτήματα γύρω από τη δύναμη του ενστίκτου και αποκαλύπτει το μυστηριώδες κάλεσμα των αυτοκρατόρων, όπως δεν το έχει δει ποτέ κανείς. Πρόκειται για μια επική ιστορία με ασύλληπτα τοπία και πρωτόγνωρες υποθαλάσσιες λήψεις, που απαθανατίζουν την εκπληκτική βιοποικιλότητα της Ανταρκτικής, ενός από τα πιο όμορφα οικοσυστήματα του κόσμου.

Μέσα από τη ματιά και τις αναμνήσεις του προγόνου του, ένας νεαρός πιγκουίνος ετοιμάζεται να ζήσει το πρώτο του ταξίδι, ακολουθώντας ενστικτωδώς το μυστήριο κάλεσμα που τον ωθεί προς τον ωκεανό, για να αντιμετωπίσει τις απίστευτες δοκιμασίες, που θα χρειαστεί να ξεπεράσει, προκειμένου να εκπληρώσει το πεπρωμένο του και να εξασφαλίσει την επιβίωση του είδους του.

«Το να συναναστρέφεσαι με τους πιγκουίνους αποτελεί κάτι παραπάνω από μια απλή παρατήρηση – είναι μια γνωριμία» εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Είναι εξοικειωμένοι μαζί μας. Αυτό είναι πολύ σπάνιο. Είμαστε αρπακτικά, τα ζώα μάς αποφεύγουν. Οι πιγκουίνοι, όχι μόνο μας ανέχονται, αλλά θέλουν να μας γνωρίσουν, μας πλησιάζουν. Πραγματικά, είναι μοναδικά όντα».


«Μαχητές των δρόμων 8»

Μετά τη φορτισμένη συναισθηματικά, λόγω του πρόωρου χαμού σε αυτοκινητικό δυστύχημα του ηθοποιού Πολ Γουόκερ, έβδομη συνέχεια της επιτυχημένης σειράς ταινιών δράσης, το όγδοο μέρος της, σκηνοθετημένο από τον Φ. Γκάρι Γκρέι, αποτελεί την πρώτη ταινία της τελευταίας τριλογίας, που ακολουθεί μια τελείως άλλη πορεία. Με τους Βιν Ντίζελ, Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, τις – βραβευμένες με Όσκαρ – Σαρλίζ Θερόν και Έλεν Μίρεν και τους Τζορντάνα Μπριούστερ, Σκοτ Ίστγουντ και Κερτ Ράσελ, η γνώριμη παρέα προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Όταν, όμως, μια μυστηριώδης γυναίκα σαγηνεύει τον Ντομ και τον παρασύρει στον κόσμο του εγκλήματος, εκείνος προδίδει τα κοντινά του πρόσωπα και τα οδηγεί σε επικίνδυνες περιπέτειες.


«Ο δρόμος της διαφυγής»

Βασισμένο στο βιβλίο «A bag of marbles», στο οποίο ο Ζοζέφ Ζοφό κατέγραψε το συγκλονιστικό βιωματικό του ταξίδι, το δράμα του Καναδού σκηνοθέτη Κριστιάν Ντιγκέ – με τους Ντοριάν Λε Κλεκ, Μπατίστ Φλεριάλ Παλμιερί, Πατρίκ Μπριέλ, Έλσα Ζιλμπερστάιν και Κριστιάν Κλαβιέ – μας μεταφέρει στο 1941, στην υπό γερμανική κατοχή Γαλλία. Εκεί, δύο νεαρά αδέλφια εβραϊκής καταγωγής θα βρεθούν μόνα τους απέναντι στους θανάσιμους κινδύνους, που εγκυμονεί το πολεμικό κλίμα στη χώρα. Θα περπατήσουν άπειρα χιλιόμετρα και θα βρεθούν αντιμέτωποι με καταστάσεις, όπου ο θάνατος μοιάζει βέβαιος. Όμως, θα επιδείξουν απίστευτο θάρρος, κουράγιο και εφευρετικότητα, ώστε να αποδράσουν από τη ναζιστική εισβολή και να επανενωθούν με την οικογένειά τους.

Τονίζοντας πως δεν είναι μία ταινία που αφορά μόνο στο παρελθόν, ο συγγραφέας του βιβλίου σημειώνει: «Σήμερα, λόγω της τρομοκρατίας και των πολέμων, χιλιάδες παιδιά αναγκάζονται να φυγαδευτούν, όπως τότε, παρατημένα στους δρόμους, για να τα βγάλουν πέρα μόνα τους. Θέλω να πιστεύω πως η ταινία αυτή θα μας αναγκάσει να αναλογιστούμε τη μοίρα τους».


Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

6210363

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι αμνηστεύει τους «καταφρονητές των νόμων…

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Πιτσιρικάς

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Ο μικρός ταξίδευε για τη Σύρο από τον Πειραιά αλλά από ότι φαίνεται δεν ήταν…

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

ΕΡΤ

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ υποδέχθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» την μητέρα του αδικοχαμένου στην άσφαλτο, Αδαμάντιου…