Newsroom

Newsroom

Οι ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα σε ένα χάρτη

Οι ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιήσει τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι ουκ ολίγες. Ποτέ όμως δεν υπήρξαν συγκεντρωμένες σε…

Οι ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιήσει τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι ουκ ολίγες. Ποτέ όμως δεν υπήρξαν συγκεντρωμένες σε ένα χάρτη. Η διαδικτυακή έρευνα της εφημερίδας Guardian παρουσιάζει ένα χάρτη στον οποίο βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής τους τελευταίους μήνες.

Ο χάρτης περιέχει διαβαθμίσεις ανάλογα με τις επιθέσεις. Οι διαβαθμίσεις αφορούν θάνατο, βαριά σωματική βλάβη, σωματική επίθεση, φραστική επίθεση, καταστροφή περιουσιών, κλοπή, βασανισμό και εμπλοκή της Αστυνομίας.

Ο τίτλος της έρευνας είναι χαρακτηριστικός. “Η πόλη της Αθήνας σε καιρούς κρίσης” τιτλοφορείται η σχετική έρευνα, στην οποία το ακροδεξιό κόμμα φέρεται ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Την ίδια στιγμή, ο Guardian αναφέρει ότι “η Χρυσή Αυγή διαπιστωμένα εξασκεί παραστρατιωτική ομάδα”.

Η εφημερίδα διαπιστώνει ότι “ο ρατσισμός ακμάζει στην Ελλάδα” και διευκρινίζει ότι στο χάρτη απεικονίζονται με διαβαθμίσεις οι κατά τόπους ρατσιστικές επιθέσεις από το Μάιο του 2011 και μετά.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα του Guardian και το χάρτη εδώ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…