Οι "Πυρήνες" ανέλαβαν την ευθύνη για το δέμα-βόμβα στο Α.Τ. Ιτέας

Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας στις 29 Απριλίου. Στην επιστολή…

Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας στις 29 Απριλίου. Στην επιστολή με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη, η οργάνωση δηλώνει πως “το Α.Τ. Ιτέας που επιλέξαμε να χτυπήσουμε δεν είναι απλά μια στρατιωτική βάση του εχθρού. Είναι το μέρος που ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε ο κρατούμενος Ιλία Καρέλι πριν παραδοθεί στους τελευταίους δήμιούς του, στις φυλακές Νιγρίτας”.

Επιπλέον, για τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους αναφέρουν: “Μια αγέλη από ύαινες για να αποτελειώσουν την δουλειά των προηγούμενων βασανιστών. Θρασύδειλοι σαδιστές και δήμιοι παρέλαβαν το θήραμά τους αλυσοδεμένο και για τρεις τέσσερις ώρες τού δίδαξαν τον σωφρονισμό και το νομικό πολιτισμό μέχρι θανάτου”.

Ακόμη, στην μακροσκελή προκήρυξη κάνουν λόγο για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές, αλλά και για τις εξαγγελίες για φυλακές υψίστης ασφαλείας λέγοντας: “Οι φυλακές υψίστης ασφαλείας είναι μια πραγματικότητα εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Όλες οι νέες κλειστές φυλακές των τελευταίων χρόνων είναι σύγχρονοι τσιμεντένιοι τάφοι από μπετόν και κάγκελα, κτισμένοι στην μέση του πουθενά. Ακόμα και ο ουρανός έχει κρυφτεί με αγκαθωτά πλέγματα ενώ κάμερες παρακολουθούν κάθε κίνηση των φυλακισμένων.

Η πραγματικότητα λοιπόν διαψεύδει την ρητορική των αρχών. Δεν πρόκειται για φυλακές υψίστης ασφαλείας, αλλά για φυλακές υψίστης τιμωρίας. Όλες οι ρυθμίσεις που προτείνει ο αχυράνθρωπος του Δένδια έχουν να κάνουν με την λειτουργία μιας νέας φυλακής στην φυλακή, χωρίς άδειες, χωρίς επισκεπτήρια, χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Πρόκειται για μια ολική διαγραφή των κρατουμένων που προορίζονται να αποθηκευτούν εκεί. Είναι μια διαγραφή αισθήσεων και συνείδησης. Πρόκειται για ένα παλιό κόλπο της εξουσίας. Μια προσεκτική ψυχιατρική/επιστημονική εκδοχή της τιμωρίας/εκδίκησης της δημοκρατίας για όσους τολμήσουν να την αμφισβητήσουν. Τα λευκά κελιά του Στάμχαϊμ, όπου δολοφονήθηκαν οι αντάρτες πόλης της RAF στην Δυτική Γερμανία, είναι πρόγονοι του Δομοκού. Το Γκουαντάναμο είναι η εκδοχή του αμερικανικού μονδέλου. Απώλεια αισθήσεων, επικοινωνίας, συνείδησης. Μια ποινή θανάτου σε ριπλέυ”.

Υπενθυμίζεται ότι ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, μεγάλης ισχύος, ήταν προσαρμοσμένος– ενσωματωμένος σε βιβλίο. Αποτελείτο από μισό κιλό περίπου εκρηκτική ύλη, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά.

Ο φάκελος, μέσα στον οποίο είχε αποσταλεί ο μηχανισμός, έφερε εξωτερικά, ως αποστολέα, την ένδειξη «Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή» και παραλήπτη το Διοικητή του Α.Τ. Ιτέας και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη, από αρμόδιο συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ).

Κασσελάκης για έξωση 82χρονου: Ιδού η κοινωνική πολιτική της ΝΔ που χρωστάει 400 εκ.

Κασσελάκης για έξωση 82χρονου: Ιδού η κοινωνική πολιτική της ΝΔ που χρωστάει 400 εκ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που…