Newsroom

Newsroom

Οι πρώτες δηλώσεις του Τραμπ μετά τη νίκη: "Θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς"

«Δεσμεύομαι ότι θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς», δήλωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του μετά την επισημοποίηση της εκλογικής του νίκης έναντι της Χίλαρι Κλίντον.

5822d8221dc52435018b45d2

Απευθύνθηκε μάλιστα σε αυτούς που δεν τον ψήφισαν, λέγοντας: «Σας ζητώ την καθοδήγηση και τη βοήθειά σας ώστε να μπορέσουμε να συνεργαστούμε για να ενώσουμε τη μεγάλη μας χώρα».

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αναφέρθηκε στο οικονομικό πλάνο του «για να φτιάξουμε την ισχυρότερη οικονομία» και έκανε λόγο για ένα τρομερό δυναμικό που παραμένει αναξιοποίητο, προτάσσοντας την ανάγκη ανοικοδόμησης του αμερικανικού έθνους.

«Θα διπλασιάσουμε την ανάπτυξή μας και θα έχουμε την ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο. Ταυτόχρονα, θα συνεργαζόμαστε με όλα τα άλλα έθνη που είναι πρόθυμα να συνεργαστούν μαζί μας», τόνισε και πρόσθεσε: «Η Αμερική δεν θα συμβιβάζεται πλέον με τίποτα λιγότερο από το καλύτερο. Πρέπει να ανακτήσουμε τη μοίρα της χώρας μας και να κάνουμε μεγάλα όνειρα, και τολμηρά. Θέλω να πω στην παγκόσμια κοινότητα ότι ενώ θα βάζουμε πάντα πρώτα τα συμφέροντα της Αμερικής, θα αντιμετωπίσουμε τους πάντες δίκαια».

Ο Τραμπ ανέφερε ότι η Χίλαρι Κλίντον δούλεψε πολύ σκληρά και «οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη στη Χίλαρι Κλίντον» για τις υπηρεσίες της, τονίζοντας πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της και ότι τον συνεχάρη για τη νίκη του.


Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή