Οι Pink Floyd θυμήθηκαν τη θρυλική συναυλία τους στο Ολυμπιακό Στάδιο το 1989

Στον επίσημο λογαριασμό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνόδευσαν την ανάρτησή τους με φωτογραφία του εισιτηρίου της θρυλικής συναυλίας.

NewsRoom 01/06/2020 | 16:11

«Σαν σήμερα, το 1989, η πρωτεύουσα της Ελλάδας, Αθήνα, ήταν μια από τις στάσεις στην περιοδεία των Pink Floyd με τίτλο "Another Lapse". Η συναυλία ξεκίνησε με το "Shine On You Crazy Diamond", πριν συνεχιστεί με το "A Momentary Lapse Of Reason" για το υπόλοιπο του πρώτου μέρους, για να ακολουθήσει μια σειρά από αγαπημένα τραγούδια των Floyd στο δεύτερο. Μήπως κάποιος από εσάς παρευρέθηκε σε αυτήν ή κάποια άλλη συναυλία στην περιοδεία του 1989;», αναφέρουν σε ανάρτηση τους.

Οι πρώτες νότες που σκορπίστηκαν στον αέρα και έδωσαν το σύνθημα για την έναρξη του live ήταν από το «Shine on you crazy diamond». Ενα τεράστιο γουρούνι - μπαλόνι άρχισε να αιωρείται πάνω από τα κεφάλια των θεατών - η Algie από το εξώφυλλο του «Animals» που παρέπεμπε στη «Φάρμα των ζώων» του Τζορτζ Οργουελ. Το συγκρότημα ανέβηκε στη σκηνή και τα χειροκροτήματα του κοινού σκέπασαν κάθε ήχο.

Πρόκειται για μία από τις πιο πετυχημένες συναυλίες που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα, αφού σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο περίπου 60.000 άνθρωποι.