Newsroom

Newsroom

Οι όμορφες δομές όμορφα καίγονται

Ξαφνικά φωτιές. Πολλές φωτιές. Συνεχόμενες φωτιές.

5049446

Φωτιά σε αποθήκη ρουχισμού που διατηρούσαν εθελοντές στην περιοχή Παναγίας Λέτσαινας στην Χίο. Η αποθήκη λόγω των εύφλεκτων υλικών, (ρούχων), καταστράφηκε ολοκληρωτικά .

Φωτιά έπιασε στην δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών stage2 στην Συκαμιά της Λέσβου.

Η δομή καταστράφηκε ολοσχερώς.

Φωτιά έπιασε το βράδυ του Σαββάτου στο σχολείο της προσφυγικής δομής «One Happy Family»,κοντά στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Μοιάζει να μην είναι συμπτώσεις. Άλλωστε από κάποια μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζονται εμπρησμοί .Εάν πάλι πρόκειται περί σύμπτωσης και οι φωτιές είναι τυχαίες, ας βγει η πυροσβεστική να το ανακοινώσει. Για να πάψουμε να ανησυχούμε.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα αποσταθεροποίησης που βιώνουμε με επίκεντρο το προσφυγικό, μοιάζει ότι βιώνουμε τις δικές μας «νύχτες των κρυστάλλων» . Τηρουμένων προς το παρόν των αναλογιών. Στην θέση των Ναζί του Χίτλερ είναι οι ακροδεξιές συμμορίες που βρίσκονται έξω στον δρόμο και στην θέση των Εβραίων είναι οι πρόσφυγες οι αλληλέγγυοι, οι ΜΚΟ, πολλές φορές και οι δημοσιογράφοι.

Η ακροδεξιά βρίσκεται στους δρόμους. Εκμεταλλεύτηκε την αγανάκτηση των γύρω από την δομή της Μόριας κατοίκων, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κλίμα και μείγμα.

Η κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή. Βολεύεται, κάποιοι να κάνουν την «βρώμικη» δουλειά.

Οι προβοκάτορες, οι εμπρηστές, το παρακράτος συνήθως εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κράτους. Στην περίπτωση μας και τους πρόσφυγες εκφοβίζουν και δημιουργούν κλίμα αποσταθεροποίησης, ώστε η τοπική κοινωνία να εκβιαστεί και να δεχτεί τις κλειστές δομές – φύλακες, σαν να είναι η πανάκεια της λύσης του προσφυγικού ζητήματος.

Δεν θέλει και πολλή σκέψη. Η κατάσταση παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας. Ξεκίνησε από τα μπλόκα, ακολούθησαν οι ξυλοδαρμοί και οι απειλές, έπειτα ήρθαν οι φωτιές. Η βία κλιμακώνεται και δυστυχώς δεν υπάρχει διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης να τη σταματήσει.

Η κυβέρνηση παίζει με την φωτιά. Κανένας τοπικός παράγοντας της Ν.Δ. δεν παραδέχεται ότι έχει σχέση με τραμπούκους. Όμως, κανένας τοπικός παράγοντας της Ν.Δ. δεν βγήκε να καταδικάσει τα μπλόκα στους δρόμους, τους τραμπουκισμούς, τις επιθέσεις, την παρουσία των Γερμανών φασιστών στην πόλη, τους εμπρησμούς. Γιατί άραγε σιωπούν;

Για τον ίδιο λόγο που οι ομοϊδεάτες τους, όπως ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΟΔΕ ΝΔ Ηλείας, Διαμαντής Καρασούλας, σχολίασε τον εμπρησμό της δομής One Happy Family γράφοντας: «One happy night».

Έτσι νομιμοποιείται ο φασισμός στις συνειδήσεις των κοινωνιών. Με τη σιωπή, την ανοχή, τον κυνισμό. Στην αρχή ύπουλα και κατόπιν ξεδιάντροπα, καταπίνει την ανθρωπιά και ζει από το μίσος.

Δεν τον φοβόμαστε. Εκείνος να φοβάται τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη μας. Εδώ είμαστε και θα τον σταματήσουμε.

Πηγή: mplokia.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr