Newsroom

Newsroom

"Οι νεοναζί έπαιξαν μπάλα με τα κεφάλια μας"

Σοβαρές καταγγελίες για την σχέση της Χρυσής Αυγής με την αστυνομία κάνει στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας…

Σοβαρές καταγγελίες για την σχέση της Χρυσής Αυγής με την αστυνομία κάνει στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ. «Αρκετές φορές, μέχρι σήμερα, οι νεοναζί έπαιξαν μπάλα με τα κεφάλια μας», αναφέρει χαρακτηριστικά .
Κατηγορεί τη Χρυσή Αυγή για πολλές επιθέσεις που δεν δημοσιοποιήθηκαν, ούτε καν εκδικάσθηκαν. Κατηγορεί επίσης την Αστυνομία για κάλυψη της δράσης των νεοναζί, αφού ο ίδιος πήγαινε να καταγγείλει τα περιστατικά στα Αστυνομικά Τμήματα αλλά οι επικεφαλής των Α.Τ. τον έδιωχναν δίχως να κάνουν αποδεκτές τις καταγγελίες.
Βασιζόμενος σε στοίβες από γραπτές καταγγελίες συμπατριωτών του, ο Τζαβέντ Ασλάμ τονίζει ότι «συνέβη πολλές φορές στα Village», καθώς και στις πλατείες Δαβάκη, Αττικής όπως και στο Περιβολάκι της Νίκαιας, να επιτίθενται 20 ακόμα και 30 άτομα ελληνικής καταγωγής σε έναν Πακιστανό. Τον κλοτσούσαν στο κεφάλι, σαν να έπαιζαν μπάλα. Ο ένας απ’ τη μία πλευρά κι άλλος από την αντίθετη. Βρίζοντας, γελώντας, κάνοντας πλάκα…».
«Προσπαθούσαμε να υποβάλουμε μηνύσεις. Αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Απευθυνόμουνα στα Αστυνομικά Τμήματα, ως επικεφαλής της κοινότητας και άκουγα βρισιές… λέγοντάς μου ότι δεν μπορώ να υποβάλω μήνυση, “πηγαίνετε πρώτα να πάρετε το παράβολο, καλύτερα ελάτε αύριο”. Πήγαινα την επομένη και μ’ έδιωχναν. “Ελάτε άλλη στιγμή”. Ειδικά στα Α.Τ. Νίκαιας, Κολωνού, Αιγάλεω, Αγ. Παντελεήμονα, πήγα δέκα φορές. Στα Τμήματα Ν. Ιωνίας και Πειραιά, πήγα τουλάχιστον δύο φορές να καταγγείλω τα περιστατικά. “Του έσπασαν το κεφάλι;” έλεγαν. Στο Α.Τ. Ρέντη ρωτούσαν αν “του λείπει κανένα χέρι”».
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι για τις βίαιες επιθέσεις δεν ευθύνεται μόνο η Χρυσή Αυγή, αλλά και η σχέση της με την Αστυνομία: «Παράλληλα έδρασαν στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι που ζούσαν Πακιστανοί, στην οδό Θεμιστοκλέους, στο Περιστέρι. Εκεί μπήκαν οι φασίστες μετά τα μεσάνυχτα. Τους πέταγαν πέτρες και πορτοκάλια, βρίζοντας. Ηταν νεαρά παιδιά 22-30 ετών. Την προηγούμενη μέρα γιορτάζαμε το Ραμαζάνι. Για το λόγο αυτό, οι Πακιστανοί ήταν ξύπνιοι. Οταν το αντιλήφθηκαν, οι επιτιθέμενοι κάλεσαν την Αστυνομία. Εφθασαν δύο περιπολικά, γεμάτα αστυνομικούς. Ενας από αυτούς έσπασε ένα μπουκάλι μπίρας. Το κάρφωσε στο λαιμό ενός Πακιστανού λέγοντας “είσαι σκατά. Φύγε πριν σου κόψω το λαιμό”».
Την ίδια ώρα σε φωτογραφικό ντοκουμέντο της εφημερίδας “Έθνος” μέλος του Πυρήνα Νίκαιας εμφανίζεται δίπλα σε δυνάμεις των ΕΚΑΜ να πετά πέτρες.


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το άτομο με το κόκκινο αμάνικο μπλουζάκι είναι το ίδιο πρόσωπο που φωτογραφιζόταν παρέα με τον Γιώργο Ρουπακιά στην εθνικιστική κατασκήνωση στον ποταμό Νέδα

Δείτε την εκπομπή το Κουτί της Πανδώρας για την σχέση της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία
http://www.youtube.com

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…