Οι μετασεισμοί συνεχίζονται, ο Παπαζάχος είχε προειδοποιήσει (βίντεο)

Την ίδια ώρα που οι μετασεισμοί συνεχίζονται στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Λήμνο και στη Σαμοθράκη, αποκαλύπτεται ότι ο καθηγητής…

limnos 1

Την ίδια ώρα που οι μετασεισμοί συνεχίζονται στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Λήμνο και στη Σαμοθράκη, αποκαλύπτεται ότι ο καθηγητής Βασίλης Παπαζάχος είχε προειδοποιήσει με έγγραφο που είχε στείλει στον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ) για σεισμό μέχρι και 7 Ρίχτερ στην περιοχή. Αυτό, άλλωστε, επιβεβαίωσε κι ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.  

Στο μεταξύ, ο κ. Παπαζάχος υποστήριξε στο «MEGA» πως ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ήταν διπλός, καθώς μέσα σε 20 δευτερόλεπτα σημειώθηκαν δύο «γεγονότα». Το δεύτερο σημειώθηκε ανατολικότερα και γι’ αυτό έγινε πιο αισθητό στην Τουρκία, με τους κατοίκους πολλών περιοχών να βγαίνουν έντρομοι στο δρόμο και συνολικώς 267 άτομα να τραυματίζονται εξαιτίας του πανικού τους.

Πέρα από τους τρεις μικροτραυματισμούς, μιας μητέρας με το παιδί της και μιας τουρίστριας, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κατάρρευση 11 ακατοίκητων σπιτιών, μικροζημιές σε 13 ακίνητα, ζημιές σε δύο εκκλησίες, καθώς και μικρές ρωγμές σε τρία σχολεία τα οποία είναι και εκλογικά κέντρα. Από την άλλη, όλες οι υποδομές κι όλοι οι δρόμοι βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία. Στη Λήμνο, επίσης, μεταβαίνει άμεσα κλιμάκιο 14 μηχανικών προκειμένου να ενισχύσει το έργο ελέγχου των κτιρίων.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη