Οι μάσκες έπεσαν… περί ατομικής ευθύνης

Υποχρεωτική η μάσκα από αύριο σε όλους τους κλειστούς χώρους ( μαζικής ) συνάθροισης, εκτός των εκκλησιών, που εκεί δεν κολλάει γιατί εκεί οι ήδη αρκετοί φορούν μάσκα, έτσι και αλλιώς. Τη μάσκα του ευσεβούς και καλού ανθρώπου. Όσο για τα περί ατομικής ευθύνης, που το  προπαγανδίζει η κυβέρνηση, δεν είναι τίποτα άλλο από το απόλυτο πολιτικό άλλοθι απέναντι στις ευθύνες της

EdOrrfgXYAA7 Wg

Υποχρεωτική η μάσκα από αύριο σε όλους τους κλειστούς χώρους ( μαζικής ) συνάθροισης, εκτός των εκκλησιών, που εκεί δεν κολλάει γιατί εκεί οι ήδη αρκετοί φορούν μάσκα, έτσι και αλλιώς. Τη μάσκα του ευσεβούς και καλού ανθρώπου. 

«Όχι» στη χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης είχε ανακοινώσει στις  αρχές Απριλίου η  Επιτροπή  Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας (σ.σ σε λίγες ημέρες αργότερα άλλαξε την απόφαση της ) 

Τρεις μήνες μετά… η μάσκα όχι μόνο δεν είναι απαραίτητη αλλά και υποχρεωτική. Τι άλλαξε μέσα σε αυτό το διάστημα και φτάσαμε σε αυτή την απίστευτη κυβίστηση; 

Η δικαιολογία που είχε δοθεί την εποχή του lockdown από το Σωτήρη Τσιόδρα ότι  «τότε ήμασταν σε ένα καθοριστικό για την εξέλιξη της επιδημίας lockdown. Μας είχε επιβληθεί απαγορευτικό. Η επιτροπή τότε δεν συνέστησε τη γενικευμένη χρήση μάσκας, συνεκτιμώντας τότε και τους κινδύνους από τη χρήση τους. Θεώρησε ότι το απαγορευτικό που μας είχε τεθεί ήταν αρκετό για εκείνη τη φάση της επιδημίας, και επειδή οι  συνθήκες αλλάζουν καθώς είναι μια εξελισσόμενη κατάσταση και η κοινωνία σιγά – σιγά θα ανοίξει, τα μέτρα φυσικής απόστασης θα διατηρηθούν αλλά δεν μπορούν πάντοτε να τηρηθούν». Όπως είχε εξηγήσει  ο κ. Τσιόδρας  η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματική, και δεν έχει να κάνει αν θα μολυνθούμε ή όχι, αλλά κυρίως για το αν θα μεταδώσουμε στους άλλους τον ιό μας όταν έχουμε ελαφρά συμπτώματα. » Μάλιστα όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, η μάσκα δε συνοδεύεται από αυξημένο κίνδυνο αν τη χρησιμοποιείς σωστά, συνοδεύεται από αυξημένο κίνδυνο αν δεν τη χρησιμοποιείς σωστά.

Αυτά πριν τρεις μήνες. Έκτοτε πέρασε ο  καιρός αλλά οι αποφάσεις της κυβέρνησης οδήγησαν στο να φτάσουμε πλέον σε ένα κρίσιμο σημείο ώστε να παρθούν επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων. Με το πρώτο εξ’ αυτών ήταν  το «άνοιγμα των πυλών» στον τουρισμό, γεγονός που όπως παραδέχθηκε και ο υπουργός Υγείας όλοι στην Κυβέρνηση γνώριζαν ότι επρόκειτο για ρίσκο καθώς θα συνοδευόταν αύξηση των κρουσμάτων.  Ήμασταν η  μόνη χώρα που έκανε τουριστική καμπάνια για να προσελκύσει τουρίστες, χωρίς κανένα υποτυπώδη έλεγχο  στα αεροδρόμια και στα σύνορα. Τελικώς πάρθηκε η απόφαση με σκοπό να σωθεί η χρονιά στον τουρισμό, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην σώθηκε αλλά να οδεύει προς ολοκληρωτική καταστροφή.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια σειρά ακόμη χαλάρωσης των μέτρων, μετατοπίζοντας τυχόν αστοχία της απόφασης της,στους πολίτες, κάνοντας λόγο για ατομική ευθύνη. Η οποία φρόντισε όλο αυτό το διάστημα μέσα από τα φιλικά προσκείμενα ΜΜΕ να το προωθεί όλο και πιο έντονα. Όμως το αφήγημα περί σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα ίσχυε για όλους εμάς, πλην της κυβέρνησης. Κι αυτό γιατί ακόμα κι εν μέσω καραντίνας δεν τηρούσε κανένα μέτρο προστασίας (συναθροίσεις) τα στελέχη της και ακόμα και μετά την άρση η κυβέρνηση έδωσε την ψευδαίσθηση ότι όλα είναι καλά… ο ιος πήγε διακοπές και μπορούμε ανέμελα να συνεχίσουμε τις ζωές μας. Η απειλή ότι δεν θα χαριστούν σε κανένα που φέρνει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία πήγε περίπατο…. Το μόνο που έκαναν ήταν να επιστρατεύσουν την αστυνομία να διαλύει από τις πλατείες τις συγκεντρώσεις των νέων με πρόσχημα της μετάδοσης του ιού. όταν την ίδια στιγμή η συνάθροιση για τα εγκαίνια της πλατείας Ομόνοιας πέρασε στα ψιλά… όπως και του Αδωνί

Μετά κόπηκαν και τα πανηγύρια, τα  ΜΜΜ να κινούνται πιο αραιά, πάλι με πρόσχημα της μετάδοσης του ιού, ενώ την ίδια στιγμή έκανε άρση του μέτρου στην εστίαση όσο αφορά στον αριθμό που θα κάθονται σε ένα τραπέζι, και τέλος Το κυβερνητικό αλαλούμ στο μεγαλείο του! Ω του θαύματος τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται σταδιακά. Ντεμέκ οι υψηλές θερμοκρασίες θα περιόριζαν την εξάπλωση του ιού. Τα μέτρα αρχίζουν να επανέρχονται η  μάσκα που ήταν επικίνδυνη έγινε απαραίτητη και υποχρεωτική (και πιθανόν ένα νέο lockdown είναι προ των πυλών). 
 
Και μιλώντας για υποχρεωτική χρήση μάσκας, υποχρεωτική θα έπρεπε να είναι κι η δωρεάν χορήγηση της, η στην καλύτερη (πράγμα απίθανο) να μπορεί να ελεγχθεί η τιμή της, που εξακολουθεί να κινείται σε επίπεδα μαύρης αγοράς. Η κυβέρνηση προσπαθεί για ακόμη μία φορά να μας πείσει ότι η  ευθύνη της δημόσιας Υγείας επαφίεται μόνο στην ατομική, για ν’αποφύγει τις δικές της τεράστιες ευθύνες!

Τα περί ατομικής ευθύνης, όπως το προπαγανδίζει η κυβέρνηση, δεν είναι τίποτα άλλο από το απόλυτο πολιτικό άλλοθι απέναντι στις ευθύνες  της

Έτσι λοιπόν από την Τετάρτη είναι υποχρεωτική η μάσκα σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, σούπερ μάρκετ, ιατρεία, ασανσέρ, κομμωτήρια αλλά όχι… στην εκκλησία. Γιατί είπαμε εκεί ο ιός δεν κολλάει επειδή είναι αρκετοί εκείνοι που φορούν μάσκα, έτσι και αλλιώς. Τη μάσκα του ευσεβούς και καλού ανθρώπου,  όπως αλίευσα στο twitter. 

Μάσκα υποχρεωτική από αύριο… προαιρετική η πολιτική σκέψη!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

image 6

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

Στη συνέχεια μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε ο σύζυγος της είπε…

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

profile player 960x540 24

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

Σπουδαίες δηλώσεις από την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία υπερασπίστηκε της αθλήτριες του Ολυμπιακού σχετικά με…

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

InCollage 20240426 151036859

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

«Εδώ έχουμε μια ακραία υπεράσπιση του συστήματος και αγνοείται το τι συνέβη», τόνισε ο Αλέξης…