Newsroom

Newsroom

"Οι λαοί δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη, δεν θα παραδοθούν αμαχητί"

Απαράδεκτο δεδικασμένο για όσες χώρες βρίσκονται σε κίνδυνο στην Ευρωζώνη δημιουργείται με το «κούρεμα» των καταθέσεων των κυπριακών τραπεζών, τόνισε…

tsipras3

Απαράδεκτο δεδικασμένο για όσες χώρες βρίσκονται σε κίνδυνο στην Ευρωζώνη δημιουργείται με το «κούρεμα» των καταθέσεων των κυπριακών τραπεζών, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για στρατηγική αποικιοποίησης του ευρωπαϊκού Νότου. Ο ίδιος ζήτησε να γίνει άμεσα ενημέρωση του ελληνικού Κοινοβουλίου για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά το αίτημά του δεν έγινε δεκτό με φθηνές δικαιολογίες. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η κυβέρνηση δε δικαιούται να συναινεί σε μία απόφαση που διαλύει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου και φέρνει σε κίνδυνο το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως στόχος της πολιτικής επιλογής του Eurogroup δεν είναι η διάσωση της κυπριακής οικονομίας, αλλά να επιβληθεί στη χώρα ένα καθεστώς απόλυτης οικονομικής κυριαρχίας σε μία περιοχή ιδιαίτερης γεωπολιτικής αξίας. «Στοχεύουν να υποθηκεύσουν προκαταβολικά και τους ενεργειακούς πόρους της Κύπρου. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης. Ο έλληνας πρωθυπουργός έφθασε στο σημείο να χαρακτηρίζει ως ευρωπαϊκή την ελληνική ΑΟΖ και τώρα αποδέχεται, αν όχι συνεργεί, στη νέα αποικιοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αγνοεί και υποτιμά την αναγκαία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και το ρόλο της παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη και πως εκτός από κυβερνήσεις του χεριού τους υπάρχουν και οι λαοί που δεν θα παραδοθούν αμαχητί. «Στην Ολομέλεια του κυπριακού Κοινοβουλίου θα κριθεί όχι μόνο το μέλλον της Κύπρου, αλλά ενδεχομένως κι όλης της Ευρωζώνης», συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Τσίπρας.

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως