Newsroom

Newsroom

Οι "κρυφές" αλήθειες του Σαμαρά μέσα από την ομιλία του

Περισσότερες από 7.000 λέξεις χρειάστηκε ο Αντώνης Σαμαράς για να πείσει, στην ομιλία του το Σάββατο από το βήμα της…

Περισσότερες από 7.000 λέξεις χρειάστηκε ο Αντώνης Σαμαράς για να πείσει, στην ομιλία του το Σάββατο από το βήμα της ΔΕΘ ότι η Ελλάδα βγαίνει από την ύφεση, ότι υπάρχει πλεόνασμα, ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και ότι η κυβέρνησή του είναι αν μη τι άλλο, επιτυχημένη.

Το thepressproject.gr και το tvxs.gr προχώρησαν στην ανάλυση της ομιλίας του, καταμετρώντας τις λέξεις που ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε περισσότερο. Ποιες είναι αυτές; Πρώτα απ΄όλα το “ΘΑ” (δηλαδή η υπόσχεση ή η πρόβλεψη) το οποίο ακούστηκε 136 φορές! Η λέξη “ΕΛΛΑΔΑ” ακούστηκε περισσότερες από 70 φορές, ενώ ο Πρωθυπουργός μίλησε για “ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ” 22 φορές. 11 φορές ακούστηκε η λέξη “ΑΝΑΠΤΥΞΗ”, ενώ μόλις μία φορά αναφέρθηκαν λέξεις όπως “ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ”, “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ” και “ΑΣΦΑΛΙΣΗ”. Όσο για τον “ΜΙΣΘΟ”; Δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε μία φορά!

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα του thepressproject.gr, το κείμενο της ομιλίας περιείχε κυρίως θετικές έννοιες, ενώ οι μόνες λέξεις με αρνητική φόρτιση που ακούστηκαν περισσότερες από 10 φορές ήταν η “ΚΡΙΣΗ” και η “ΥΦΕΣΗ”.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…