«Οι κάτω από τα αστέρια» – Τελευταίες παραστάσεις

Η παράσταση «Οι κάτω απ' τ' αστέρια» ολοκληρώνει τον κύκλο της στη σκηνή του Άλφα.Ιδέα την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.

κατω απο τα αστερια2

Μετά τα συνεχόμενα  sold out, συνεχίζει κάτω από τον έναστρο ουρανό του Άλφα.Ιδέα για λίγες ακόμα παραστάσεις.

Λίγο πριν την έναρξη της ευρωπαϊκής της πορείας σε Λονδίνο, Μάντσεστερ και Άμστερνταμ, «Οι κάτω απ΄ τ’ άστέρια» αποχαιρετούν οριστικά το αθηναϊκό κοινό.

«Παραθερίζουμε στην ίδια παραλία. Αφήνουμε τα πράγματα μας στα βότσαλα και βουτάμε στη θάλασσα. Είμαστε πολλά παιδιά, μεγάλη παρέα, αλλά για μένα υπάρχεις μόνο εσύ. Είμαστε δεκατεσσάρων χρονών. Μπορεί και δεκαπέντε. Καθόμαστε ακριβώς στο σημείο που σκάει το κύμα και μαζεύουμε κοχύλια. Είναι μια ωραία αφορμή για να καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο».

 
Τέλη των 80ς, αρχές των 90ς. Ελληνική επαρχία, πόλη νησιού. Η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί σχολείο, γίνονται αχώριστοι, ονειρεύονται, κάνουν έρωτα, ερωτεύονται «για πάντα».

Αλλά τα χρόνια περνούν και η πραγματικότητα – όπως συνηθίζει – επιβάλλει τον εαυτό της. Οι δύο ήρωες όμως ποτέ δεν παύουν να σημαδεύουν ο ένας τον άλλο. Παρά τις επιλογές που έχουν κάνει στις ζωές τους, ανάμεσά τους, εξακολουθεί να καίει μια πυρκαγιά άγρια. 
 
Αυτή είναι η τελική αναμέτρηση ενός μεγάλου εγκλωβισμένου έρωτα. Αυτή είναι η συνάντηση που χρωστούσαν ο ένας στον άλλο. Γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση, γεμάτη τρυφερότητα και απόρριψη, γεμάτη σύγκρουση και νοσταλγία. 

 
Αυτή είναι η γλυκόπικρη ιστορία των «κάτω απ’ τ’ αστέρια».Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις πολύ μεγάλες προσδοκίες και την πολύ σκληρή πραγματικότητα, με φόντο τη μικρή κοινωνία της επαρχίας, τις παραλίες του καλοκαιριού και την ξέγνοιαστη εποχή της αθωότητας.

 
«Μέσα στα μάτια του κάτι σκοτεινό λαμπύριζε. Αλλά η κοιλιά μου, μέσα της, με γαργαλούσε. Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι κοιλιές δεν κάνουν λάθος».

Συντελεστές:

Κείμενο: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Ερμηνεύουν: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Σκηνοθεσία: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα

Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς

Φωτισμοί: Σεσίλια Τσελεπίδη

Φωτογραφίες: Σοφοκλής Μπιμπής

Info: 

Δευτέρα, Τρίτη: 21.15, Τετάρτη 19.15, Πέμπτη 14/2  21.15, Παρασκευή 15/2 19.15 (τελευταία παράσταση)

Θέατρο Άλφα.Ιδέα, Πατησίων 37 και Στουρνάρα 51, Αθήνα

Τηλ.: (210) 5238742, 5221444

70 λεπτά 

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (προπώληση), 15 ευρώ (ταμείο),  12 ευρώ (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων) 
 

Προαστιακός: Διακοπή κυκλοφορίας στη γραμμή Κιάτο – Πειραιάς – Κιάτο λόγω πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο

EK - Προαστιακος

Προαστιακός: Διακοπή κυκλοφορίας στη γραμμή Κιάτο – Πειραιάς – Κιάτο λόγω πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο

Σημαντικές καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων εξαιτίας της πυρκαγιάς

Υπόθεση Παναγόπουλου: Στο «μικροσκόπιο» και στενά συγγενικά πρόσωπα και έξι εταιρείες

4812517

Υπόθεση Παναγόπουλου: Στο «μικροσκόπιο» και στενά συγγενικά πρόσωπα και έξι εταιρείες

Συνεχείς εξελίξεις στην υπόθεση του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου που ελέγχεται για υπεξαίρεση κοινοτικών…

Οι Προτάσεις μας

Ναυάγιο Χίος: Ο Κυβερνήτης δεν κατέγραψε το συμβάν επειδή χτύπησε το αριστερό του χέρι παρ’ ότι είναι δεξιόχειρας

WhatsApp Image 2026 02 04 at 08.04.43.width 1600

Ναυάγιο Χίος: Ο Κυβερνήτης δεν κατέγραψε το συμβάν επειδή χτύπησε το αριστερό του χέρι παρ’ ότι είναι δεξιόχειρας

Μετά το αφήγημα της πρόσκρουσης από το σκάφος με τους μετανάστες και το γεγονός ότι…

Tραγωδία στην Άρτα: Ξαφνικός θάνατος για 35χρονη μητέρα-Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της

5463949

Tραγωδία στην Άρτα: Ξαφνικός θάνατος για 35χρονη μητέρα-Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της

Η γυναίκα διακομίσθηκε το πρωί του Σαββάτου στο νοσοκομείο όπου παρά την προσπάθεια που έγινε…

Τέλος διαφήμιση της σοκολάτας ΙΟΝ μετά από καταγγελία καταναλώτριας – Το σποτ που προκάλεσε τις αντιδράσεις

break diafimisi

Τέλος διαφήμιση της σοκολάτας ΙΟΝ μετά από καταγγελία καταναλώτριας – Το σποτ που προκάλεσε τις αντιδράσεις

Η διαφήμιση της γνωστής σοκολάτας αποσύρθηκε παρότι συγκέντρωσε χιλιάδες προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το απίστευτο ποσό που πουλήθηκε σκίτσο του Μιχαήλ Άγγελου – Έφτασε τα 27,2 εκατομμύρια δολάρια

michail

Το απίστευτο ποσό που πουλήθηκε σκίτσο του Μιχαήλ Άγγελου – Έφτασε τα 27,2 εκατομμύρια δολάρια

Το σκίτσο κληρονόμησε ο σημερινός ιδιοκτήτης από τη γιαγιά του και όπως είπε πέρασε από…

Σχετικά με ΘΕΑΤΡΟ