ΓΜ

Γιάννης Μυλόπουλος

Οι ιδέες που δεν ηττώνται και οι ανάγκες που γίνονται ιστορία

Γελιούνται όσοι πιστεύουν ότι ξεμπέρδεψαν έτσι εύκολα με τις ιδέες της δημοκρατίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης

tsipras diakanaliki
  • Ήταν ο πολιτικός που πήρε ένα μικρό αριστερό κόμμα από το 3% και το έκανε κυβέρνηση.
  • Ήταν ο πρωθυπουργός που απέδειξε με το παράδειγμά του ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εκτός διαπλοκής με οικονομικά συμφέροντα.
  • Ήταν ο πρωθυπουργός που απέδειξε στην πράξη ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση χωρίς διαφθορά.
  • Ήταν ο πρωθυπουργός που για πρώτη φορά στην ιστορία τόλμησε και έβαλε το κατεστημένο των μιντιαρχών να πληρώσει για τις δημόσιες συχνότητες που εκμεταλλεύεται κερδοσκοπικά.
  • Ήταν ο πρωθυπουργός που αν και δεν ευθύνονταν ούτε ο ίδιος, ούτε η πολιτική του παράταξη για τη δημοσιονομική εκτροπή και την οικονομική κρίση της χώρας, εντούτοις ήταν ο μόνος μετά από τρεις μνημονιακές κυβερνήσεις που κατάφερε και ρύθμισε το χρέος, χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, οδηγώντας τη χώρα με επιτυχία εκτός μνημονίων.
  • Ήταν ο πρωθυπουργός που έκανε πράξη τη διαφορά μεταξύ εθνικισμού και πατριωτισμού. Καθώς έδωσε γενναία, διεθνώς αποδεκτή και πατριωτική λύση σε ένα χρονίζον επί 30 σχεδόν χρόνια εθνικό ζήτημα, αναγκάζοντας τη χώρα των βορείων γειτόνων μας που μέχρι πρόσφατα ονομάζονταν «Μακεδονία», να αποκηρύξει το Σύνταγμά της, τα σύμβολα και την παραχάραξη της ιστορίας και να μετονομαστεί με τον γεωγραφικό όρο «Βόρεια Μακεδονία». Τη Συμφωνία των Πρεσπών την εκμεταλλεύτηκε η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη μικροπολιτικά με τον χειρότερο τρόπο για να κερδίσει τις εκλογές του 2019, θρηνώντας υποκριτικά και εξεγείροντας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα το ακροδεξιό και εθνικιστικό της ακροατήριο, δεν τόλμησε όμως να την αλλάξει, αλλά αντίθετα την εφάρμοσε όταν έγινε κυβέρνηση…

Μετά από όλες αυτές τις επιτυχίες, ήταν δυνατόν οι εκπρόσωποι αυτών που εκμεταλλεύονται την Ελλάδα και το λαό της τόσα χρόνια, να μην τον κυνηγήσουν και να μην τον κατασπαράξουν;

Έκανε τόσα καλά σε μια χώρα που είναι διαχρονικά θύμα ενός εγχώριου και πολιτικοοικονομικά διαπλεκόμενου καθεστώτος, που δεν υπήρχε περίπτωση να μην το πληρώσει ακριβά.

Κατάφεραν μετά από μια μεγάλη ήττα να τον αναγκάσουν να «παραμερίσει», όπως ο ίδιος το έθεσε, για να περάσει το κύμα της νέας γενιάς.

Τώρα επιχαίρουν στα κανάλια, υμνώντας υποκριτικά τον Αλέξη Τσίπρα σαν μεγάλο και χαρισματικό πολιτικό.

Που τον πολέμησαν όμως όσο τίποτε και όσο κανέναν.

Δυστυχώς για το διαπλεκόμενο καθεστώς των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων όμως, υπάρχουν κάποια δυνατά στοιχεία στην πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αυτή τη στιγμή τα υποτιμούν και τα παραγνωρίζουν.

  1. Πρώτα υπάρχουν ζωντανές οι ιδέες που εκπροσώπησε ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Οι οποίες δεν ηττώνται στις εκλογές, ούτε πεθαίνουν από την υπεροπλία των αντιπάλων. Συνεχίζουν και υπάρχουν ζωντανές, μέχρι να βρούν διέξοδο στην κατάλληλη συγκυρία, με ένα νέο οργανωτικό σχήμα.

Συγκεκριμένα υπάρχουν οι ιδέες:

α) Μιας βιώσιμης ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους, απέναντι στις νεοφιλελεύθερες ιδέες των trickle down economics. Της ανάπτυξης δηλαδή του Τραμπ και της Θάτσερ που ενισχύει τους λίγους και ισχυρούς και η οποία ποτέ στην ιστορία δεν λειτούργησε υπέρ των πολλών της μεσαίας τάξης και των αδύναμων της χαμηλής.
β) Ενός κοινωνικού κράτους αλληλεγγύης για τους πολλούς και αδύναμους, απέναντι στις ισοπεδωτικές ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών, των οργανισμών και των υπηρεσιών της νεοφιλελεύθερης αντίληψης.
γ) Ενός ισχυρού κράτους δικαίου με δημοκρατία, ισονομία, ελευθερία και σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματα, στον πλουραλισμό και στην ελευθεροτυπία, απέναντι στον αυταρχισμό της Δεξιάς και την παραβίαση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος μέσω της παρακολούθησης των πολιτών από την ΕΥΠ, της κατάργησης της ελευθεροτυπίας και του πλουραλισμού και της μη ανεξαρτησίας των θεσμών. Κορυφαία ένδειξη της οποίας είναι η διαπλοκή των εξουσιών μεταξύ κράτους, κυβέρνησης και κόμματος αφενός και οικονομικών και επικοινωνιακών συμφερόντων αφετέρου.

  1. Υπάρχουν οι άνθρωποι, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που γαλουχήθηκαν και ενστερνίστηκαν αυτές τις… επικίνδυνες για το σύστημα της διαπλοκής ιδέες. Αυτοί θα συνεχίσουν να υπάρχουν, αναζητώντας το κατάλληλο οργανωτικό σχήμα για να τις διεκδικήσουν ξανά.
  2. Υπάρχουν οι ανάγκες της κοινωνίας, στις οποίες απαντούν οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του Αλέξη Τσίπρα, που σύντομα θα γίνουν και πάλι επίκαιρες. Γιατί είναι οι ανάγκες που γράφουν την ιστορία…

Αυτό θα συμβεί όταν οι πολίτες αντιληφθούν το μεγάλο κόλπο της εξαπάτησης και της χειραγώγησης της κοινής γνώμης που εφάρμοσε σύσσωμο το διαπλεκόμενο κατεστημένο των συμφερόντων για να νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και να εξαφανίσει τον Αλέξη Τσίπρα.

  • Η ακρίβεια που θα συνεχίσει να καλπάζει επειδή η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη θα συνεχίσει να επιτρέπει στους κερδοσκόπους να είναι κυρίαρχοι και να ρυθμίζουν αυτοί την αγορά
  • Τα επιδόματα που θα κοπούν και η πολιτική της δημοσιονομικής στενότητας που θα εφαρμόσει η ΕΕ ως αποτέλεσμα της δημοσιονομικής εκτροπής και της αύξησης του χρέους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη
  • Η βαριά φορολόγηση της μεσαίας τάξης που ήδη σχεδιάζεται,
  • Η αποκάλυψη της κρυφής ατζέντας της ΝΔ που δεν θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις όπως υποσχέθηκε και
  • ο λογαριασμός των ιδιωτικοποιήσεων σε Υγεία και Παιδεία, που θα έρθει όταν οι πολίτες θα αρχίσουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες, είναι μια βραδυφλεγής βόμβα που γρήγορα θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη. Η Γαλλία δεν ήταν παρά μόνο η αρχή…
  1. Και τέλος, ένα στοιχείο που παραγνωρίζουν είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Που θα συνεχίσει να είναι παρών όταν η κοινωνία και οι ανάγκες της τον αναζητήσουν και πάλι.

Γελιούνται όσοι πιστεύουν ότι ξεμπέρδεψαν έτσι εύκολα με τις ιδέες της δημοκρατίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης που πρεσβεύουν ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας.
Ούτε οι ιδέες ηττώνται σε εκλογές και πεθαίνουν, ούτε και οι κοινωνικές ανάγκες στις οποίες αυτές απαντούν εξαφανίζονται και παύουν να υπάρχουν επειδή έτσι το θέλει μια πανίσχυρη ομάδα συμφερόντων…

Πηγή: TVXS

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

6210363

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι αμνηστεύει τους «καταφρονητές των νόμων…