Οι χαιρέκακοι

Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν ορισμένα κυβερνητικά ΜΜΕ αλλά και στελέχη της ΝΔ, σχετικά με την καταγγελία του Documento για κυβερνητικές παρεμβάσεις για να κοπεί η διαφήμιση στην εφημερίδα. 

abstract 315911 1280

 

Ιδιαίτερη… ανησυχία  επικρατεί στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος που προσπαθούν μεν αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχουν καταφέρει, να φιμώσουν την εφημερίδα Documento και τις αποκαλύψεις για τον πρωθυπουργό. Μάλιστα μετά και τα δημοσιεύματα της εφημερίδας, που θέλουν την κυβέρνηση να προσπαθεί να κόψει την διαφήμιση στην εφημερίδα, ήρθε στο προσκήνιο και το σχέδιο του πρωθυπουργού να φιμώσει και στραγγαλίσει τα ΜΜΕ που δεν είναι αρεστά σε εκείνον. 

Μάλιστα, ορισμένοι  ιδιοκτήτες ιστοσελίδων (σ.σ προσκείμενες στην κυβέρνηση της  ΝΔ), σπεύδουν να κατηγορήσουν την εφημερίδα, για την αποκάλυψη  που προχώρησε όσο αφορά  την κυβερνητική παρέμβαση για το κόψιμο της διαφήμισης στην εφημερίδα. 

Πρώτο από όλα τα parapolitika.gr  -συμφερόντων Μαρινάκη-που έσπευσε να χλευάσει την καταγγελία του documento, αναφέροντας: 

”Iδιαίτερη… στεναχώρια επικρατεί στις τάξεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά και τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Documento, του Κώστα Βαξεβάνη, που θέλουν την κυβέρνηση να κόβει τη χρηματοδότηση στην εφημερίδα.

Μάλιστα, στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσαν ανακοίνωση – υπεράσπιση προς την εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη για να τονίσουν ότι «οι σημερινές καταγγελίες της εφημερίδας “Documento” σχετικά με κυβερνητικές παρεμβάσεις προς επιχειρήσεις για διακοπή των διαφημιστικών τους καταχωρίσεων στην εφημερίδα είναι εξαιρετικά σοβαρές».

Η εφημερίδα που στήριξε τον πρώην πρωθυπουργό τυγχάνει ιδιαίτερης αγάπης από τον ΣΥΡΙΖΑ που στην ανακοίνωσή του σημειώνει ακόμη πως «η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης οφείλουν να απαντήσουν ξεκάθαρα.”

Μάλιστα, μεγάλη δόση ειρωνείας έδειξαν τόσο, η πολιτευτής της ΝΔ Λατινοπουλου, η οποία σε post της στο twitter ανέφερε  “”πως το Documento δεν είναι δα και η Washington Post” , όσο και  με τον Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας -αρθρογράφος του Στόχου- κ  ονόματι Μακάριος Λαζαρίδης, που έδωσε εντολή αγωγής κατά του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, με τον ίδιο να γίνεται στόχος των χρηστών του twitter και να του απαντούν το αυτονόητο.

Εν κατακλείδι, το Documento ενοχλεί, επειδή αρνείται να πάρει ”μαύρο χρήμα”,  επειδή δεν έχει «νονούς επιχειρηματίες» για να τους  πληρώνουν τα έξοδα και να το μετατρέψουν σε «πιστόλι», και επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν την ειδησεογραφία του και πάνω απ’ όλα την αρθρογραφία του αλλά και τις αποκαλύψεις του αναγκάζονται να το πολεμήσουν με αθέμιτους τρόπους. Η αλήθεια όμως και οι αποκαλύψεις  δεν φιμώνονται – λογοκρίνονται- όποιον και αν κρίνουν.

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…